Görüş Bildir
Haberler
Roland Garros'ta 2. Tura Yükselen Çağla Büyükakçay Bir İlke Daha İmza Attı

etiket Roland Garros'ta 2. Tura Yükselen Çağla Büyükakçay Bir İlke Daha İmza Attı

Mustafa Boztepe
23.05.2016 - 17:36 Son Güncelleme: 23.05.2016 - 18:57

Roland Garros tek kadınlar ilk tur mücadelesinde milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich'i 5-7, 7-6 ve 6-2'lik setlerle mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Son zamanlarda önemli işlere imza atan Çağla, bir Gland Slam'de ana tabloda ikinci tura yükselen ilk Türk kadın tenisçi olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) ana tablo maçlarının ilk turunda galip gelerek Türk tenis tarihine geçti.

Dünya 85 numarası Çağla, ilk turda, dünya 98'incisi Belaruslu Aliaksandra Sasnovich'le karşılaştı. Çağla Büyükakçay, dün başlayan ve yağmur nedeniyle iki kez ertelenen maçı bugün galibiyetle tamamladı.

İlk seti 7-5 kaybeden Çağla, ikinci seti 7-6, son seti ise 6-2 kazandı.

Çağla Büyükakçay, bu sonuçla bir grand slam'de ana tablo maçlarının ilk turunda galip gelen ilk kadın Türk tenisçi olarak, Türk tenis tarihine geçti.

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun yanı sıra milli tenisçi Marsel İlhan da Roland Garros'ta ana tabloda yer alıyor.

Çağla Büyükakçay'ın ikinci turdaki rakibi ise İspanyol Sara Rorribes'yi 6-2 ve 6-0'la yenen dünya 27 numarası Rus Anastasia Pavlyuchenkova.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte maçın özeti

Büyükakçay: Şu anda olduğum yerde çok mutluyum

Büyükakçay: Şu anda olduğum yerde çok mutluyum

Maç sonrası değerlendirmede bulunan Büyükakçay, özellikle dünden beri aralıksız yağan yağmurun oyuna engel teşkil ettiğine dikkati çekerek, 'İki gündür gerçekten çok zor şartlarda oynadık, yağmur dün oyunu çok etkiledi. Ama bugün kafaca biraz daha hazır olmaya çalıştım. Benim için de pozitif dönüşü olduğu için çok mutluyum.' dedi.

''Bu seviyede her puanı düşünmeniz gerekiyor'' 

2-1 geride başladığı üçüncü sette iki sayı aldıktan sonra rakibine puan vermemesinin hatırlatılması üzerine milli tenisçi, 'Oyunu sonra domine etmeme karşın bir rahatlık olmadı çünkü bu seviyede her puanı düşünmeniz gerekiyor. Ama maça çok iyi başlamam moral açısından çok iyi geldi.' şeklinde konuştu.

''Şu anda olduğum yerde çok mutluyum'' 

Bir sonraki turda dünya 27'ncisi Rus Anastasia Pavlyuchenkova ile eşleşmesinin gözünü korkutmadığını belirten Büyükakçay, 'Bu saatten sonra kaybedecek hiçbir şeyim yok, o yüzden ben burada olmanın keyfini çıkartmaya çalışıyorum. Şu anda olduğum yerde çok mutluyum.' yorumunda bulundu.

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ana tabloya kalarak bir ilki gerçekleştirmişti. Çağla bunu bir adım daha ileriye taşıdı.

Çağla'ya tebrik

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 maçta 10 galibiyet

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Çağla Büyükakçay, dünkü KPSS sınavında soru olarak çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
91
15
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neyse ya bana ne

Ülke adına da ayrı bir gurur tabii ama ben şahsı için çok mutlu oldum. İnsanın sevdiği şeyi yaparken adını tarihe geçirmesinden daha büyük bir mutluluk olama... Devamını Gör

magica

Böyle giderse bayraklar asılacak

Fatih UZUN

dün KPSS'de çıktı önemli başarılar bunlar...