Görüş Bildir
Haberler
Rize'de Köylüler Yeşil Yol'a Yine İzin Vermedi

Rize'de Köylüler Yeşil Yol'a Yine İzin Vermedi

Onedio Medya
09.09.2015 - 20:30 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 09:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadeniz'de sekiz ili kapsayan ve çevreye vereceği zarar nedeniyle yoğun protestolarla karşılaşan Yeşil Yol projesi kapsamında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine gelen iş makineleri halkın tepkisi üzerine geri dönmek zorunda kaldı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde bir süre önce 'Yeşil Yol Projesi' kapsamında yapımına başlanan, tepkiler nedeniyle çalışmaların durdurulduğu yol inşası için Yukarı Kavron Yaylası'na yine iş makinesi getirilmesi gerginliğe neden oldu.

Durumu haber alan bir grubun oturma eylemi yaparak önüne keserek geçişine izin vermediği iş makinesinin operatörü artan tepkiler nedeniyle araçlma dönmek zorunda kaldı.

Yeşil Yol Projesi kapsamında Samistal Yaylası bağlantı yolu için Yukarı Kavron Yaylası'na 4 ay sonra yeniden iş makinesi getirildiğini haber alan yöre sakinleri sabah erken saatlerde bölgeye gitti. Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı yaylada önce izni olup olmadıklarını sordukları iş makinesi operatörüyle tartışan yöre sakinleri, ardından makinenin önüne oturarak çalışma yapmasına izin vermedi.

"Yaylamızı, çocukluğumuzu koruyoruz"

"Yaylamızı, çocukluğumuzu koruyoruz"

Fırtına İnisiyatifi üyesi Havva Reyhan, Mayıs ayında Yeşil yol çalışmasının ilk başladığı yer olan Yukarı Kavron Yaylası'nda tepkiler nedeniyle durdurulan yolun yapımının yeniden başlatılmak istendiğine vurgu yaparak, şöyle dedi:

'Şimdi yeniden geldiler ve kaldıkları yerden devam etmek istediler. Biz de engel olduk. İzin belgelerini ve projeyi gösteremediler. İzin belgeleri olmadan burada yol yapmaya çalışıyorlar. Yolu buradan geçirmeyeceğiz. İzinsiz yol yaptıkları için suç işliyorlar. Yaylamızı, çocukluğumuzu koruyoruz.'

Yöre sakinlerinin tepkilerinin giderek artması üzerine iş makinesi operatörü iş makinesiyle yayladan dönmek için yola çıktı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0