Görüş Bildir
Haberler
Refah Payı Ne Demek? 2022 Emekli ve Memur Refah Payı Ne Kadar Olacak?

Refah Payı Ne Demek? 2022 Emekli ve Memur Refah Payı Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2021 dönemi ile yıllık enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 23,65 oldu. Bu rakama ek refah payı ödemesinin yapılması da bekleniyor. Peki, 2022 emekli ve memur refah payı ne kadar olacak? Refah payı nedir? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Refah payı, kamu çalışanlarının gündeminde yer alan konulardan birisi olmaya devam ediyor. Refah payı, toplu sözleşme ve zam dönemlerinde sıkça karşımıza çıkan terimlerden biri. Türkiye Kamu-Sen, memurlar ile emekliler için ek zam ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi talebinde bulunmuştu. Peki, refah payı nedir?

Refah Payı Nedir?

Refah Payı Nedir?

Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarının enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen miktardır.

2022 Emekli ve Refah Payı Ne Kadar?

2022 Emekli ve Refah Payı Ne Kadar?

Tüm emeklilere refah payı adı altında yeni yılda bir iyileştirme yapılması gündemde. Bu artış eğer yüzdelik dilimler şeklinde olursa yüzde 3 ya da 5'e varan bir iyileşme söz konusu olabilir.

Diğer yandan herkes için 1.000 ya da 1.500 TL bir refah payı ödemesi de olabilir.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın