Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu 11. Kez Real Madrid!

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu 11. Kez Real Madrid!

Mustafa Boztepe
28.05.2016 - 18:07 Son Güncelleme: 28.05.2016 - 21:50

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid karşılaştı. Maçın 90 dakikası 1-1 berabere bitince maçta uzatma dakikaları oynandı. Bu bölümde de eşitlik bozulmadı ve şampiyonu belirlemek için seri penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında Atletico Madrid karşısında 5-3 üstünlük sağlayan Real Madrid kupanın sahibi oldu. Tarihinde 11. kez bu kupayı kazanan Real Madrid bu alandaki rekorunu da geliştirmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında iki İspanyol ekibi Real Madrid ve Atletico Madrid karşılaştı. Müthiş finale Milano’daki San Siro stadı ev sahipliği yaptı. 

Real Madrid, 15. dakikada Sergio Ramos’un attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçti. Kroos'un, ön direğe gönderdiği ortasını Gareth Bale kafayla altıpasın içine doğru aşırttı. Bu noktada savunmanın kademesinden iyi kurtulan Sergio Ramos, son anda topa dokunarak fileleri havalandırmayı başardı.

Gol! 15' Ramos | Real Madrid 1-0 Atletico Madrid

Beraberlik golünü arayan Atletico Madrid, maçın ikinci yarısının hemen başında penaltı kazandı. Dakikalar 48’i gösterirken beyaz noktada topun başına geçen Griezmann penaltıyı gole çeviremedi. 

Atletico Madrid, 79. dakikada Carrasco ile beraberliği yakaladı. Gabi'nin sağ kanada havadan attığı pası Juanfran bekletmeden altıpasın sol tarafına doğru çevirdi. O noktada Yannick Ferreira-Carrasco savunmaya rağmen şutunu çekmeyi başardı ve topu filelerle buluşturdu.

Gol! 79' Carrasco | Real Madrid 1-1 Atletico Madrid

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçın 90 dakikası 1-1’lik eşitlikle tamamlandı ve maçta uzatmalara gidildi. 15’er dakikadan 2 devre oynanan uzatma bölümünde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. 

Seri penaltı atışlarında Real Madrid 5-3 üstünlük sağladı ve kupanın sahibi oldu. Tarihinde 11 kez bu kupaya ulaşan Real Madrid bu alandaki rekorunu da geliştirdi. Atletico Madrid ise bu kupayı ilk kez kazanma fırsatını kaçırdı.

Takımı adına son penaltıyı gole çeviren Ronaldo sevincini böyle yaşadı

Takımı adına son penaltıyı gole çeviren Ronaldo sevincini böyle yaşadı
Takımı adına son penaltıyı gole çeviren Ronaldo sevincini böyle yaşadı

Kupa, şampiyon Real Madridli futbolcuların elinde yükseldi

Kupa, şampiyon Real Madridli futbolcuların elinde yükseldi

Real Madrid, 1956,1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 ve 2014 yıllarının ardından bu yıl 11. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

Real Madrid, bu alandaki rekorunu da geliştirmiş oldu.

İşte Şampiyonlar Ligi Kupasını en çok kazanan kulüpler;

Real Madrid 11

Milan 7

Bayern Münih 5

Barcelona 5

Liverpool 5

Ajax 4

Inter 3

Kupa seremonisinde Türk Bayrağı

Kupa seremonisinde Türk Bayrağı

Real Madridli futbolcular kupa seremonisi için bir araya geldiği sırada arka tarafta açılan bir Türk Bayrağı göze çarptı.

2002 ve 2016 yıllarında Zidane

2002 ve 2016 yıllarında Zidane
2002 ve 2016 yıllarında Zidane

Real Madrid’in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, takımının zafere ulaşmasıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde hem oyuncu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan teknik direktörler arasına girdi.

Futbolculuk döneminde 2002’de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Zidane, Real Madrid’in finalde Atletico Madrid’i yenmesinin ardından, Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard ve Josep Guardiola’dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknik direktör Zidane oyuncular tarafından havaya atıldı

Teknik direktör Zidane oyuncular tarafından havaya atıldı

Sezon ortasında Real Madrid'in teknik direktörlüğüne getirilen Zidane'ın performansı

21 galibiyet

3 beraberlik

2 mağlubiyet

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Real Madridli futbolcularda büyük sevinç yaşanırken Atletico Madridli futbolcu Torres ise gözyaşlarını tutamadı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
59
35
31
28
15
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ben hayatımda bu kadar alenen şike görmedim. oblak denen kaleciye fetullah beddua mı etmiş aq ? oblak'a biri real 5 penaltıyıda panenka atacak yerinden kıpır... Devamını Gör

pennywise

Panenka penaltısının ne olduğunu bildiğinden emin misin?

SosyoPsikoloji

Tahminimce 1:1 biter. Ve 2 sene önceki gibi Real Madrid uzatmalarda yener.

pennywise

Çocukluğumdan beri Real Madrid'i çok severim ama Bayern Münih ve Barcelona'yı eledikten sonra Atletico Madrid'in almasını isterdim.