Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Öncesi Fark İştahımızı Kapadı: Zengin ve Fakir Sofralarının Ortak Yanı 'Fiyat Artışı'

Ramazan Öncesi Fark İştahımızı Kapadı: Zengin ve Fakir Sofralarının Ortak Yanı 'Fiyat Artışı'

Hafta sonu 11 ayın sultanı Ramazan Ayı başlıyor. İslam inancında önemli bir yeri olan ay boyunca iftarlar, sahurlar kalabalık sofralarda bereketle ve iştahla yapılır. Bu sene ise sofraların kalabalık olması bütçeleri zorlarken, temel gıdada dahi zorlanan evlerin iftar sofralarındaki fark geçen yıla göre oldukça açıldı. 

Ramazan ayında öncelikli olan nefsin körelmesine dair emare göstermeyen zengin iftarlarında ise bir akşamlık iftar maliyetinin bir aylık asgari ücrete ulaşması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gariban sofrasının maliyeti 2 kat arttı

Gariban sofrasının maliyeti 2 kat arttı
i01.sozcucdn.com

Sözcü'den Erdoğan Süzer haberine göre, alım gücü düşen yoksul ailelerin iftar sofrasından doyup kalkması bu yıl zorlaştı. 

Mütevazı bir sofranın bile maliyeti TÜİK verilerine göre, kat be kat arttı. Sıcak bir çorba ile iftar açmak için şehriye ve bulgurun maliyeti ikiye katlanırken, ekmeğin kilo bazında fiyatı iki kat artışla 13 liraya çıktı. 

Yoğurt 7-8 liradan 13 liraya, zeytinin kilosu 28,5 liradan 45 liraya yükseldi.

Yoksul vatandaşın geçen yıl 350 gramı 3 lira olan Ramazan pidesi maliyeti de bu yıl 330 grama düşerken 6 liraya satılacak olması ile arttı.

Lüks restoranlarda iftar sofraları kişi başına 1.250 liraya kadar çıkıyor

Lüks restoranlarda iftar sofraları kişi başına 1.250 liraya kadar çıkıyor
i01.sozcucdn.com

Lüks restoranda iftarını açan 4 kişilik bir aile 5 bin lira fatura ödeyecek. İftariyelik tabağının yıldızları pastırmanın kilosu bazı yerlerde 400 lirayı aşarken, sucuğun kilosu 170 lirayı geçti. 

Orucunu protein ile açmak isteyenlere bonfilenin kilosu 200 liranın üzerinde olurken, sağlıklı atıştırmalıklar için antep fıstığı, ceviz içi, kuru kayısı lokum fiyatları 2 yer yer 3 kata varan seviyelerde arttı.

Ramazan pidesinin boş hali 3 liradan 6 liraya çıkarken, geçen yıl 5 liradan satılan susamlı yumurtalı pidelerin fiyatı bu yıl 9 lira olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

''Fakir çalmasını beceremediği için fakirdir'' diyenler lüks iftar sofraları kuracak , her türlü pisliğe göz yuman fakir de niyetini edecek aylarca oruç tuta... Devamını Gör