Görüş Bildir
Haberler
Rakamlı Şifrelere Yeni Alternatif: Emoji Passcode

Rakamlı Şifrelere Yeni Alternatif: Emoji Passcode

SosyaWorld
18.06.2015 - 18:12 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 20:40

Rakamlı Şifrelere Yeni Alternatif: Emoji Passcode

Özellikle telefonlarda sıkça kullanılan rakamlı şifreler kolay bulunulabilir olmasıyla pekte güvenli durmamakla kullanıcılar açısından başka herhangi bir alternatif pekte kalmıyor. Telefon üreticileri ise bu güvenlik sorununu çözmek için son zamanlarda geliştirdikleri parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemleri de henüz emekleme aşamasında olduğunu gösterdi.

LG ise Knock Code ismini verdiği dokunmatik ekranlar için kullanılabilir olan güvenlik yöntemiyle her ne kadar en güvenilir şifreleme yöntemini kullanıcılara sunduklarını iddia etseler de İngiltere ‘den bir firma geliştirdiği yeni şifreleme sistemiyle kullanıcılara yeni bir deneyim sunmanın peşinde.

İntelligent Environments adlı şirket tarafından kullanıcılarına sunulan Emoji Passcode adındaki uygulama ile kullanıcılar şifrelerini 10 adet rakam yerine 44 farklı emoji ile oluşturabiliyorlar. Böylece şifrelerin daha güvenli olduğunu ve kırılmasının rakamlardan oluşan şifrelere oranla daha zor olduğunu savunan şirket yetkilisi David Webber , bu uygulamanın bir icat olmadığını ve patentini almadıklarını belirtti.

Özellikle genç kullanıcılar için geliştirilen Emoji Passcode ‘un bankalar tarafından da ilgi gördüğü de belirtilen sistemin mobil sistemlere ne kadar süre içerisinde geleceği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: http://sosyaworld.com/rakamli-sifrele...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın