Görüş Bildir
Haberler
Bugünkü Gururumuz: Plastiğin Yerine Bulduğu Materyalle Tüm Çevre Sorunlarının Sonunu Getiren Doğa Ana Lakaplı Biyolog Türk Kadını

Bugünkü Gururumuz: Plastiğin Yerine Bulduğu Materyalle Tüm Çevre Sorunlarının Sonunu Getiren Doğa Ana Lakaplı Biyolog Türk Kadını

Plastik atıkların başta ekosistemimiz ve çevremiz, ardından da canlılar için ne kadar zararlı olduğunu artık bilmeyenimiz kalmadı. Bu noktada önlemler almak isteyen birçok bilim insanı plastiğin yerine koyulabilecek kolay ulaşılabilir ve maliyeti düşük bir materyal aramak için geniş kaynaklar sağladılar.

Fakat geçtiğimiz günlerde bu madde bir Türk kadın biyolog tarafından sonunda bulundu ve tüm dünyayı değiştirecek bu maddenin üretimi pilot olarak bazı fabrikalarda başlatıldı.

Gözde Güzelcan isimli biyologumuz şimdiden dünya basınında 'Doğa Ana' lakabıyla yazılmaya başlandı bile.

Deniz kabukları ve odun hamurundan yapılan çevre dostu bu madde yakında plastiğin büyük bir kısmını hayatımızdan silecek.

Tamamen organik ve zararsız olan bu ürün ilk etapta yiyeceklerimizle temas eden paketlemelerde kullanarak aynı zamanda sağlık açısından da bir çığır açması hedefleniyor.

Fikrin mucidi ve geliştirici Türk Biyolog Gözde Güzelcan fikrin yakın zamanda ekosistem üzerindeki etkilerini dün yapılan bir basın toplantısında tüm dünya basınına anlattı.

Böyle büyük bir buluşla tüm dünya genelinde yaşamın kalitesini ve akışını değiştirebilecek kadar güçlü Türk kadınları yetiştirebildiğimiz için milletçe çok gururluyuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
26
2
1
1
1
0