Görüş Bildir
Haberler
PKK'nın Yaktığı Dershane Halkın Desteğiyle Onarılıyor

PKK'nın Yaktığı Dershane Halkın Desteğiyle Onarılıyor

Fatih UZUN
25.08.2014 - 21:22

Muş'un Bulanık ilçesinde, PKK yandaşları tarafından ateşe verilen özel dershanede onarım çalışmaları başladı. Dershanenin yaklaşık bir haftaya kadar hizmete açılacağı belirtildi.

Muş'un Bulanık ilçesinde, PKK yandaşları molotof kokteyli, havai fişek ve taşlı saldırısı sonucu idari, muhasebe ve danışmanlık hizmetlerinin bulunduğu alanı ateşe vermiş ve büyük çapta hasar meydana gelmişti. Yakılan dershanede hummalı bir çalışma başlatılırken, ilçe halkı ise ziyaret ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor.

Yanarak kullanılamaz hale gelen birinci katta temizlik ve onarım çalışmaları başlatan Dershane Müdürü Abdulkerim Altun, 'Dershanemizi inşallah bir hafta içerisinde eğitim öğretime açacağız. Şu an tüm çalışmaları başlattık.' dedi.

'İLÇE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ'

Olayı duyan ve gelip ziyaret eden ilçe halkı tepki göstererek, şiddete başvurulmaması temennisinde bulundular. Çalışmalara destek veren, yaşanan olaya tepki gösteren ilçenin aile büyüklerinden Ahmet İnan, 'Çocuklarımız burada okuyor. Burada bir güvence yok ve biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Burada durup dershaneyi yakıyorlar ve içeride çocuklarımız okuyor, biz bunları kabul etmiyoruz.' dedi.

Yaşanan olayı çirkin bulan ilçe halkı ise 'Şiddet iyi değil, zarar ziyan iyi değil. Her şey çözümle oluyor. Kim bu olaylardan randıman almış ki? Niye bu olaylar olsun, istemiyoruz.' şeklinde konuştular.

ŞAHİN ŞAHİN

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_pkknin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0