Görüş Bildir
Haberler
Periscope Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Periscope Nedir ve Nasıl Kullanılır?

VUUB | Sosyal Medya
29.03.2015 - 16:36 Son Güncelleme: 29.03.2015 - 18:45

Twitter tarafından satıl alınan mobil uygulama Periscope nedir ve nasıl kullanılır adlı makalemize hoşgeldiniz. Son günlerin popüler uygulaması ile neler yapabileceğinize gelin hep beraber göz atalım.

Periscope Nedir?

iOS işletim sistemi kullanan mobil cihazlar üzerinden (iPhone, iPad) canlı video yayını yapmanıza olanak sağlar. Twitter hesabınız ile giriş yaptıktan sonra profil bilgilerinizi sisteme otomatik olarak kayıt eder ve Twitter üzerinde takip ettiğiniz diğer kullanıcıları Periscope hesapları olması durumunda takip etmenize fırsat verir. Ayrıca uygulamayı kullanan yüzbinlerce (şimdilik) kullanıcıyı takip edebilir, canlı yayına başladıkları anda haberdar olabilirsiniz.

Periscope’un ne olduğuna kısaca değindik fakat gelin biraz daha konuyu genişletelim. Instagram ve Vine gibi uygulamalar ile kısa video çekimleri yapıp takipçileriniz ile paylaşabiliyorken Periscope ile canlı yayın yapabilirsiniz. Örneğin video çekiminin yasak olmadığı bir konser de olduğunuzu düşünelim. Kısa bir video çekimi yapıp takipçileriniz ile paylaşmaktansa tüm konseri takipçilerinize canlı olarak sunabilirsiniz!

Periscope Nasıl Kullanılır?

Öncelikle bir Twitter hesabınızın olması, sonrasında iOS işletim sistemi kullanan bir akıllı cihazınızın olması gerekli. Bu adımları geçtiğinizi düşünerek Periscope uygulamasını bu adresteki Apple App Store’danindirebilirsiniz.

Uygulamanın boyutu 14.8 mb büyüklüğünde ve kurulum oldukça hızlı gerçekleşiyor. Twitter ile sisteme girdikten sonra Twitter üzerinde takip ettiğiniz kullanıcıların Periscope hesapları var ise bu uygulama içerisinde de aynı kullanıcıları takip etmeniz için bir pencere ile karşılaşıyorsunuz.

Periscope uygulaması içerisinde “Watch”“Broadcast” ve “People” adlı üç menü bulunmakta. Watch sekmesi ile tahmin edeceğiniz gibi canlı yayında olan kullanıcıları görebilir ve yayınlarını izleyerek kendileri ile etkileşime geçebilirsiniz. Broadcast sekmesi ile Periscope uygulamasının kameranıza, mikrofonunuza ve bulunduğunuz konuma erişim imkanı sağlayarak canlı yayına başlayabilir, kayıt altına aldığınız görüntüleri sisteme kaydedebilir ve izleyicileriniz ile etkileşime geçebilirsiniz. Son olarak People sekmesi ile en çok takip edilen kullanıcıları görebilir, kullanıcılar içerisinde arama yapabilir ve kendi profilinizi görüntüleyerek çeşitli ayarlar yapabilirsiniz.

Değerlendirme Sonucu:

Son derece kolay bir arayüze sahip Periscope mobil uygulaması’nın Twitter tarafından satın alınmasının ardından herhangi bir kaynak sorunu çekmeksizin hızla büyüyen ve yaygınlaşan bir uygulama olacağını düşünmekteyim. Nitekim canlı yayın yapma özelliği ile çok kısa bir süre içerisinde internet üzerinde bir çok farklı video’nun ve farklı fenomenlerin olacağını öngörmek hiç zor değil.

Kaynak: http://www.vuub.net/29/03/2015/perisc...

Periscope - Ekran Görüntüsü

Periscope - Ekran Görüntüsü
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın