Görüş Bildir
Haberler
Pelin Karahan Nasıl Kilo Verdi? 1,5 Ayda 8 Kilo...

Pelin Karahan Nasıl Kilo Verdi? 1,5 Ayda 8 Kilo...

Bir zamanların popüler dizisi Kavak Yelleri'nde Aslı karakterine hayat veren güzel oyuncu Pelin Karahan sosyal medya paylaşımları ve kişisel hayatıyla sık sık gündeme geliyor. Son dönemde sıkı bir spor yapan oyuncu fiziğiyle ve yeni imajıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Son yıllarda imajını yenileyen ve beğeni toplayan yıldız, fit vücudu ve güzelliğiyle herkesi şaşırtıyor. Peki Pelin Karahan 1,5 ayda nasıl 8 kilo verdi. İşte tüm merak edilen ayrıntılar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan güzel oyuncu en son Kıbrıs Zafere Doğru adlı diziyle ekranlara gelmişti. Pelin Karahan, evlendikten sonra büyük bir değişim geçirdi. Saç rengini, elbise stilini ve yaşam tarzını yenileyen Karahan oldukça iyi görünüyor. Ama hepsinden önemlisi, orantılı fit görünümü, hemen hemen herkesin hayran olduğu bir başka konu. İşte onun sağlıklı ve oldukça fit vücudunun sırrı…

"Spor Vazgeçilmezi"

"Spor Vazgeçilmezi"

Pelin Karahan, sporun hayatında önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, beslenme sistemine özel bir önem verdiğini vurguluyor. İki çocuk annesi olan Karahan, birçok insan gibi katı bir diyet uygulamak yerine ne yediğinin daha bilinçli olduğunu söyledi. Karahan ayrıca yemek yemeyi çok sevdiğini ve ne yediğinin sağlıklı olup olmadığına bakmadığını, sadece canının istediğini yediğini dile getirdi. Ama aynı zamanda, tüm bunlardan kurtulmak için diyetini değiştirerek farklı bir yol izlediğini anlattı.

Yaz ortasında diyetine başlayan ve beslenme uzmanı yardımıyla, düzgün bir şekilde beslenen ünlü oyuncu, ketojenik diyet sayesinde 1,5 ayda 8 kilo verdiğini açıklayarak 57 kilodan 49 kiloya indiğini söyledi. Bunu sadece beslenmeyle değil sporla da destekleyen Pelin Karahan, hayranlarına fit bir vücudun en önemli sırrının beslenme ve spor olduğunu söylüyor.

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik diyet, karbonhidrat ve protein kaynaklarının oldukça kısıtlı olduğu ve diyet içeriğinin çok büyük bir kısmının yağlardan oluştuğu diyetler olarak tanımlanabilir. Normal sağlıklı beslenme planlarında kaçınılan pek çok besin türü, bu diyetlerde temel enerji kaynağı olarak tercih edilir. Yüksek yağ içeriği, düşük karbonhidrat ve protein içeriği nedeniyle bu diyetlerin uygulanması zor olup uzun süre devam ettirilmesi hem zorlayıcı hem de sağlık açısından riskli olabilmektedir. Özellikle karbonhidratlar konusunda oldukça katı olan bu beslenme tarzında ekmek, tahıllar, undan üretilen her türlü besin ve şeker gibi karbonhidrat kaynakları katı yasaklar arasındadır. Diyetin büyük bir kısmı yağ kaynakları olan kaymak, krema, mayonez benzeri besinlerden meydana gelir. Epilepsi hastalarında sara nöbetlerinin azaltılmasında etkili olması nedeniyle bu hastalarda nöbetlerin yoğunlaştığı dönemlerde ketojenik diyet uygulamaları yapılabilir. Buna ek olarak ketojenik diyetler bazı metabolizma hastalıkları, Parkinson, Alzheimer, beyin ve sinir sistemi hastalıkları, otizm, bazı ruhsal ve mitokondriyal hastalıklarda da tedavi sürecine yardımcı olması amacıyla uygulanabilir.

Ketojenik Diyet Türleri

Ketojenik Diyet Türleri
  • Standart ketojenik diyet (SKD): Bu çok düşük karbonhidrat, orta protein ve yüksek yağ içeren bir diyettir. Tipik olarak %70 yağ, %20 protein ve sadece %10 karbonhidrat içerir. 

  • Döngüsel ketojenik diyet (CKD): Bu diyet, 5 ketojenik gün ve ardından 2 yüksek karbonhidrat günü gibi daha yüksek karbonhidrat besleme dönemlerini içerir.

  • Hedefli ketojenik diyet (TKD): Bu diyet, egzersiz programlarına karbonhidrat eklemenizi sağlar.

  • Yüksek proteinli ketojenik diyet: Bu, standart bir ketojenik diyete benzer, ancak daha fazla protein içerir. Oran genellikle %60 yağ, %35 protein ve %5 karbonhidrattır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın