Görüş Bildir
Haberler
PCR Testi Nedir, Nerelerde Zorunlu? PCR Testi Ücretsiz Yapılıyor Mu?

PCR Testi Nedir, Nerelerde Zorunlu? PCR Testi Ücretsiz Yapılıyor Mu?

Türkiye’de eylül ayı itibariyle koronavirüs önlemlerinde yeni dönem başladı. Aşı olmayan vatandaşlara, bazı zorunluluklar getirildi. İki doz aşısı tamamlanmayan vatandaşlar, kalabalık şekilde birlikten bulunulan sinema, tiyatro ve konser gibi alanlara PCR testi ile giriş yapabilecek. Ayrıca yüz yüze eğitimin başlamasıyla aşı olmayan öğretmenlere de PCR testi zorunluluğu getirilmiş durumda. Peki, PCR testi nerelerde zorunlu olacak? PCR testi nedir, nasıl yapılıyor? İşte PCR testi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmenlerden ve kalabalık ortamlarda bulunan vatandaşlara PCR testi zorunluluğu getirildi. Yayınlanan genelge sonrasında ‘PCR testi nedir’ ve ‘PCR testi nasıl yapılır’ sorusu yeniden gündeme geldi. Koronavirüs ile birlikte hayatımıza giren PCR testi, yeni dönemde daha sık kullanılacak. İşte PCR testi ile ilgili tüm bilgiler…

PCR TESTİ NASIL YAPILIR? PCR TEST SONUÇLARI KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Hastanın burnundan ve boğazından özel çubuklarla sürüntü yöntemi ile örnek alınır. Alınan sürüntü örnekleri virüs taşıma ortamı olarak da bilinen özel sıvılar içerisinde testin yapılacağı yetkili laboratuvara ulaştırılır. Örnekler PCR yöntemiyle incelenir ve sonuç raporu oluşturulur. Antikor testi kişinin daha önce enfeksiyonu geçirip geçirmediğini ve virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanılmadığını tanımlamaya yöneliktir.

PCR testi sonuçları, testin yapıldığı yere ve yoğunluğa bağlı olarak 24 saat ile 3 gün arasında çıkabilmektedir. PCR testlerinde iki tür uygulama vardır. Bunlar gerçek zamanlı PCR yani real time PCR ve hızlı sonuç veren PCR'dir. Gerçek zamanlı PCR sonucu 1-3 saat içinde çıkarken, hızlı sonuçlu olanlarda 15 dakikadan 1,5 saate kadar sürede sonuç alınabilir.

Devlet hastanelerinde uygulanan Kovid-19 testlerinin sonuçları ise 3 gün içinde e Nabız sistemine yükleniyor. e Nabız sistemine e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yapılabiliyor.

PCR TESTİ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Öğretmenler başta olmak üzere PCR testi zorunlu olanlar devlet hastanelerinde ücretsiz olarak haftada iki defa PCR testi olabilecekler.

Covid-19 PCR testi ücretleri özel hastanelere göre değişiklik gösteriyor. Sağlık Bakanlığı PCR test ücretini 250 lira olarak açıkladı. Bu fiyatın üzerinde test yapmak ise kesinlikle yasak.

PCR TESTİ NERELERDE ZORUNLU?

İki doz aşı olmayan vatandaşlar, konser, sinema ve tiyatro gibi kalabalık alanlara giriş öncesinde negatif PCR testi göstermek zorunda olacak. Ayrıca şehirler arası ulaşımda da PCR testi uygulaması olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın