Görüş Bildir
Haberler
Panathinaikos 76-71 Fenerbahçe

Panathinaikos 76-71 Fenerbahçe

Euroleague Top 16 Turu E Grubu 8. maçında Fenerbahçe, Panathinaikos deplasmanına konuk oldu. Maçı 76-71 kaybeden Fenerbahçe Top 16 turunda ilk mağlubiyetini aldı. Grupta hala lider konumda olan Fenerbahçe bu maça kadar Top 16 turunda namağlup olan tek takımdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 10 dakikada Fenerbahçe hücumları Bobby Dixon’ın önderliğinde şekillendi. 5 sayıyla çeyreğin en skorer ismi olan Dixon, kullandığı 4 üçlük atışta 1 isabet bulabildi. Panathinaikos ise dış atışlarda büyük problem yaşadı. Üçlük isabeti bulamayan Yeşiller, Kuzmic ve Raduljica ile pota altında etkili oldu. 7 sayı üreten ikili, 4 ribaund alarak boyalı alanda Panathinaikos’u sürükleyen isim oldular. Fenerbahçe ilk çeyreği 15-20 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Udoh-Vesely ile pota altını iyice sertleştiren Fenerbahçe, hücumda etkisiz başlayınca ilk dakikanın sonunda Obradovic mola aldı ve Panathinaikos’un rüzgarı arkasına almasını engelledi. Mola dönüşü 4-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe, üst üste yaptığı iki top kaybından sonra Raduljica ve Williams’ın sayılarına engel olamayınca Obradovic 05:40 kala ikinci ve son molasını aldı. Mola dönüşü Datome ile iki hücumdan boş dönen sarı lacivertliler, hücumdaki tıkanıklığa çözüm üretmekte zorlandı. Diamantidis’in 2:48 kala attığı 3’lük Panathianikos 29-28 ile öne geçerek momentumu eline aldı. Fenerbahçe 3:40 sayı bulamadıktan sonra, Kalinic’in asistinde Udoh’un basket-faulü ile 3 sayı birden buldu ve skoru eşitledi, 31-31. Hickman oyuna girdikten sonra sarı lacivertliler topu daha kaliteli dağıtmaya başladı. ABD’li guardın asistinde Datome ilk üçlük atışında isabeti buldu ve bitime 1 dakika kala takımını 34-36 öne geçirdi.Gist’in pota altında bulduğu rahat sayıdan sonra skor 36-36 oldu takımlar soyunma odasına eşitlikle gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarıda Fenerbahçe’yi sırtlayan isim Ekpe Udoh oldu. 11 sayı, 4 ribaund ile oynayan ABD’li pivot, serbest atışlarda 5/5 ile oynayarak çizgide başarılı oldu. Fenerbahçe’de ilk yarı boyunca serbest atış çizgisine giden başka bir oyuncu olmadı. Ribaund ve asistlerde ise ev sahibinin üstünlüğü vardı. Asistlerde 10-5, ribaundlarda 28-25 üstünlük sağlayan Atina temsilcisinde Diamantidis 3 sayı ve 4 asistle oynadı.

Fenerbahçe ikinci yarıya Dixon-Bogdanovic-Datome-Vesely-Dixon beşiyle başladı. Çeyreğe kötü başlayan Fenerbahçe ilk 2 dakikada sayı bulamadı. Datome top kayıplarına devam ederken, Panathinaikos skoru 40-36 yaptı. Udoh’un üstün çabasıyla ayakta kalan Fenerbahçe, çeyreğin bitimine 4 dakika kala Bogdanovic’in attığı üçlükle 42-45 öne geçti. Pana skoru Calathes’in basket-faulden bulduğu 3 sayıyla eşitledi ve Obradovic’in molası geldi, 45-45. Bitime 2:54 kala Diamantidis attığı üçlükle takımını 3 sayı öne geçirirken, Bogdanovic sonraki hücumda skoru eşitledi. 3. Çeyrek ev sahibinin 55-53 üstünlüğüyle sona erdi.

Son çeyrek Fotsis’in üçlüğüyle başladı. Dixon’ın üst üste yaptığı iki top kaybı Fenerbahçe’yi hücumda zorlarken, Panathinaikos ilk dakikanın ardından skoru 58-53 yaptı. İlk iki dakikada sayı bulamayan Fenerbahçe, Melih’in kaçan şutunu smaçla tamamlayan Vesely ile son çeyrekteki ilk sayılarını buldu, 58-55. Savunmayı sertleştiren Fenerbahçe bitime 06:58 kala Melih’in üçlüğüyle skoru eşitledi, 58-58. Djordevic bu sayının ardından molayı aldı. Moladan Feldeine’in üçlüğüyle dönen Panathinaikos tekrar öne geçti.Obradovic, 5:49 kala hakeme yaptığı şiddetli itirazdan dolayı teknik faul aldı. Çizgide hata yapmayan Haynes farkı 5 yaptı. Sonrasında Diamantidis’in asistinde (6. asist) Gist smacı yaptı ve farkı 7’ye çıkardı, 66-59. Oyundan düşmeye başlayan Fenerbahçe’de Obradovic molayı aldı. Udoh ve Dixon'ın çabalarıyla geri dönmek isteyen bunda başarılı olamadı ve Panathinaikos sahadan 76-71'lik galibiyetle ayrıldı.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın