Görüş Bildir
Haberler
Özlem Denizmen Yazio: Zenginlerin Alışkanlıkları

etiket Özlem Denizmen Yazio: Zenginlerin Alışkanlıkları

Özlem Denizmen
20.09.2021 - 10:52 Son Güncelleme: 20.09.2021 - 12:28

Varlıklı kişiler sadece ‘şanslı’ oldukları ya da kendilerine miras kaldığı için zengin olmuyor, ortak özellikleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hedefler: Zenginlerin net hedefleri var. Servetlerini korumak için düzenli olarak hedeflerinde hangi noktada olduklarını kontrol ederler.

Hedefler: Zenginlerin net hedefleri var.  Servetlerini korumak için düzenli olarak hedeflerinde hangi noktada olduklarını kontrol ederler.

Büyük düşünür: Kısa, orta ve uzun vadeli program yaparlar. 

Risk: Kendine uygun risk alırlar. Fırsatlara, bilgiye erişebilmek için kaynak oluştururlar.

Zaman: Güne erken başlayıp planlarlar. Düzenli olarak spor yapar, sağlıklı beslenirler. Zenginlerin yüzde 81'i her gün için yapılacaklar listesi hazırlıyor. 

Çözüm odaklı: Karar verir ve harekete geçerler. Hatalarından öğrenirler. 

Cesaret: Girişimci ruha sahiptirler. Fikirlere saygı duyarlar ve danışmanları vardır.

Çevre: 5 yıl boyunca varlıklı insanları inceleyen Araştırmacı Thomas C. Corley, arkadaşlık ve zenginlik arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koydu.

Corley'in araştırmasına göre, milyon dolarlık servete sahip olan zenginler, negatif düşünen insanlardan uzak durmayı tercih ediyor.

Corley'in araştırmasına göre, milyon dolarlık servete sahip olan zenginler, negatif düşünen insanlardan uzak durmayı tercih ediyor.

Corley, Alışkanlıklarını Değiştirtir, Hayatını Değiştir adlı kitabında, miras yoluyla değil kendi çabalarıyla milyoner olmuş kişilerin özellikle kimlerle arkadaşlık yaptıkları konusunda çok dikkatli olduklarını anlatıyor ve “Çoğunlukla ilişkili olduğunuz kişiler kadar başarılı olursunuz” diyor.

Thomas C. Corley'in araştırmasında, zenginlerin yüzde 86'sının diğer başarılı kişilerle vakit geçirdiklerinin ve negatif insanlarla diyaloglarını mümkün olduğu kadar sınırladıkları belirtiliyor. 

Yenilikler: Trendleri takip ederler. 

Paranın kıymeti: Zenginler için her kuruş kıymetlidir, küçük para yoktur. ‘Zenginler paralarının çoğunu harcar’ diye düşünülür ama böyle olsa zengin kalamazlardı. Gelirlerinin büyük kısmını gelecek için ayırırlar.

EN ZENGİN:

205 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk, dünyanın en zengin insanı. 

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın