Görüş Bildir
Haberler
Özlem Denizmen Yazio: Seneye Bugün Neredesin?

etiket Özlem Denizmen Yazio: Seneye Bugün Neredesin?

Özlem Denizmen
11.04.2022 - 17:43 Son Güncelleme: 11.04.2022 - 20:24

Finansal hayallerin, hedeflerin neler? Geçen sene Nisan ayından bu güne hayatında neler değiştirdin? Sence seneye bugün finansal, fiziksel açıdan nerede olacaksın? Örnek olarak iş değiştirecek misin? Çok istediğin o arabayı alacak mısın?

Takvimine not al, hedef koy. Aydan aya o hedefe yaklaşacak, adım adım gerçekleştireceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğru Hedef Belirle

Doğru Hedef Belirle

Havada dönüp dolaşan kuşlarla göç edenlerin farkı nedir? Biri geziniyor, diğeri güneye gidiyor. Peki senin yönün ne? Gideceğin yolu belirle. Örneğin; ev almak için 100 bin lira peşinat biriktireceğim ya da bu yaz tatili borçlanmadan yapacağım.

Senin hedefin net mi? Hedefi olmayan sağlıklı birikim yapamaz.

Örnek:

• Tatil

• Acil Durum Fonu biriktirmek

• Kredi kartı borçlarını kapatmak

• Çocukların eğitimi

• Ev peşinatı

• Emeklilikte rahat etmek için

• Araba peşinatı

Başlangıç

İlk iş planlama. Bütçenden ayda kaç parayı biriktirebilirsin? Seni sıkıntıya sokacak miktar olmasın. Neden biriktireceğini, bu seneden ne beklediğini ve hedefinin tam olarak kaç para olduğunu yaz.

Basitleştir

Hedefine ulaşmayı kolay hale getir. Harcamalarını kıs, kredi kartı numaralarını otomatik ödeme gerektiren sitelerden ve sistemlerden sil. Para biriktirirken şunu düşün, artık sen hedefin uğruna para biriktiriyorsun.

Güç Al

Arkadaşlarına anlat. Destekçi bul. Sana üç ayda bir sürekli hatırlatmaları için birkaç arkadaşını görevlendir. Amaçladığımız şey hedefini hatırlaman değil, içine girebileceğin bir ‘hedef dünyası’. Araştırmalara göre hedeflerini sosyal çevresiyle paylaşanların, ilan edenlerin hedefinin sapma oranı oldukça azalıyor.

Tasarruf Et

Kaynakları doğru kullanmayı öğren. Aboneliklerden kısabilir misin bir bak.

Ertele

Arkadaşların ‘Plana sadık gidiyor musun?’ diye soracaklar. Mahcup olmayacaksın, değil mi? Bir şey almadan önce en azından 48 saat ertele. Bu sırada kendini test et. Gerçekten ihtiyacın var mı?

Duygular

Nasıl bir duygu biriktirmek, seni mutlu ediyor mu? Planına sadık kaldığın için kendine ufak bir hediye ver. Böylece motivasyonunu da yükseltmiş olursun.

Dürtüsel Harcamalar

Aniden gelen harcama isteğinden kaçın. İş yerinde yoğun geçen bir günün ardından kendini boşluğa salıp alışveriş yapmak çok kolay. Böyle anlarda spor iyi bir tercih olabilir. Üstelik para harcamak stresi başta yendiğini düşündürür ama etkisi uzun sürmez.

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aliye Kocabaş

gelen geldiği gibi gidiyor gotumuze don alamıyoruz abla...