Görüş Bildir
Haberler
Özlem Denizmen Yazio: Londra'da 3 Gün

etiket Özlem Denizmen Yazio: Londra'da 3 Gün

Özlem Denizmen
17.10.2020 - 12:50 Son Güncelleme: 21.10.2020 - 16:53

Altı ay sonra ilk kez geçen haftalarda yurt dışına çıktım ve şunu öğrendim, THY uçakta her 3 dakikada bir kabinin havasını değiştiriyormuş. 

Londra’da girdiğim her restoranı kullandığım uygulama ile taradım. Böylece herhangi bir vaka durumunda sana haber veriyorlar. 

Tren, metro, otobüs, taksi, Uber gibi birçok ulaşım aracı kullandım. Uber çağırırken dikkatimi çeken şu oldu, maske kullanmaya söz veren şoför var. 

Yürüyüş yaparken önünden geçtiğim ilkokulda öğrenciler derse girmeden önce enstrüman çalıp kendi kendilerine sevinç yaratıyorlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftanın Sorusu:

Haftanın Sorusu:

Kredi notu nedir ve kredi notumu nasıl yükseltirim? Anıl 

Kredi notu, kişilerin gelecek 12 aydaki borçlarını ödeme olasılıklarını tahmin etmek için hesaplanan not yani senin finansal karnen. 1-1900 arasında değişir. Herhangi bir kredi başvurusunda bankaların baktığı önemli bir nokta (tek nokta değil). Kredi notu yüksek olan kişiler, firmalar krediye daha kolay ulaşır. 

Sadece kredi kullanırken değil, araba, ev kiralarken, işe girerken, cep telefonu alırken kredi notun karşına çıkıyor. 

Dikkat! Kredi notunun maaşının yüksek olmasıyla ilgisi yok. 

Kredi notunun yükselmesi zamana bağlı. Bu yüzden sadece ihtiyaç anında değil, ihtiyaç anının öncesinde de planlı bir şekilde kredi notunu takip etmen önemli… 

Kredi ödeme alışkanlığı senin kredi notunun yüzde 35’ini oluşturuyor. Düzenli ödeme alışkanlığına sahip olup kredi, kredi kartı, kredi mevduat hesabı (KMH) borçlarını düzenli ödemek kredi notunu olumlu etkiler. 

Şimdiye kadar kaç krediyi düzenli olarak kapattın? Ne kadar sık kredi kullandın? Bunlar da notunun hesaplanmasında etkili. Düzenli olarak kredi kullanıp kapatanların kredi notu performansı, hiç kredi kullanmayanlardan daha iyi olur. O sebeple 18 yaşına gelmiş gençlere, küçük krediler kullanıp kapatmalarını öneriyorum.

Haftanın Sözü:

'Gerçek aşk bulunmaz, inşa edilir.'

Haftanın IN/OUT:

IN: Nobel Ödülleri, kışlıkları çıkartmak, iPhone 12 Pro Max. 

OUT: Sosyal medyada rastgele konuşmak, borçla lüks yaşamak, iPhone 12 Pro Max fiyatına şaşırmak.

Instagram

Twitter

LinkedIn

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Salih Berkan Şen

ben de burda bi içerik olcak sanmıştım

karaincir

Yazio değil. Yazıyor.