Görüş Bildir
Haberler
Özlem Denizmen Yazio: Finansal Hamlen Ne?

etiket Özlem Denizmen Yazio: Finansal Hamlen Ne?

Özlem Denizmen
10.02.2022 - 17:27 Son Güncelleme: 11.02.2022 - 11:50

Belirsizliğin olduğu dönemlerde, işini kaybetme konusunda endişeler yaşıyor olabilirsin. Diyelim ki işini kaybettin. Dünya durmuyor ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harcamalar devam ediyor. Kira, gıda, kredi kartı, ulaşım, faturalar… Böyle bir durumda neler yapabileceğine bir bakalım…

1. İlişkiler:

Psikologlar işten çıkarılan kişilerin inkar, şok, kızgınlık, utanç ve endişe hissettiğini söylüyor. Kızgınlık halinde köprüleri yakmak geleceğine vereceğin en büyük zarar olur. İlişkileri iyi tutmak, ilerisi için size beklenmedik fırsatlar sunabilir.

2. Acil Durum Fonu:

Beklenmedik olayı engelleyemeyiz ama karşısında güçlü durabiliriz. Nasıl mı? Acil durumda kullanmak için biriktirerek.

KİMLER BİRİKTİRMELİ?

HERKES. Özellikle çocuk sahibi ve/veya ev kredisi ödeyenler mutlaka biriktirmeli.

Kaç aylık Acil Durum Fonu biriktirmeliyim?

● Bekar, çalışıyor: Üç ay

● Evli, bir kişi çalışıyor, çocuk yok: Altı ay

● Evli, iki kişi çalışıyor, çocuk var: Altı ay

● Evli, bir kişi çalışıyor, çocuk var: Dokuz ay

3. İş Durumu:

3. İş Durumu:

Önümüzdeki üç ay içinde işini kaybetme olasılığının en az yüzde 50 olduğunu düşünüyorsan, durum kesinleşinceye kadar para biriktir. Yeni bir iş ararken güvencen olduğunu bilmek seni iyi hissettirecek.

4. Bütçe:

Nakit durumun nasıl? Ailece oturun masaya, bütçe yapın. Gıda, ev kirası/kredisi, faturalar dışında hangi alanlarda harcama yaptınız? Olmasa da olur harcamalar var mıydı? Düşünün.

5. Kredi notu:

İşini kaybettiğinde kredi kartı borcunun tarihini kaçırırsan kredi notun düşer. Aylık ödemeleri düzenli bir biçimde yapmak kredi notunu korumak için kritik önem taşıyor. Ödemeleri sadece kredi kartı ile yapmak borç yükünün daha da artmasına neden olur. Çok zor durumdaysan iş bulana kadar kredi kartı borcunun asgarisini ödeyebilirsin. Kredi borcun varsa yeniden yapılandırmak için bankanla görüş.

6. İstediğin işe ulaş:

Seni hayalindeki işten alıkoyan engelleri sırala ve o engelleri aşmak için neler yapabileceğine bak. Korkularının farkına varıp kontrolü ele al. Yapılacaklar listesi oluşturup adım adım hedefine giden yolu çiz.

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın