Görüş Bildir
Haberler
Oyunsever Bünyelere Müjde: Video Oyunlarının Sosyal Becerileri Artırdığı Tespit Edildi

Oyunsever Bünyelere Müjde: Video Oyunlarının Sosyal Becerileri Artırdığı Tespit Edildi

Mehmet P.
10.03.2016 - 01:18

Oyun aşıklarına, daha da bilinen şekliyle 'gamer' arkadaşlara çok hoş karşılayacakları bir haber getirdik. 🎮

Kaynak: http://www.upi.com/Health_News/2016/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllardır video oyunlarının insanlar üzerinde şiddet yanlılığı, agresiflik ve asosyallik gibi zararlı etkilere sahip olduğu yönünde araştırma sonuçları duyuyoruz.

Yıllardır video oyunlarının insanlar üzerinde şiddet yanlılığı, agresiflik ve asosyallik gibi zararlı etkilere sahip olduğu yönünde araştırma sonuçları duyuyoruz.

Son yapılan bir araştırmaysa ise video oyunu oynamanın oldukça yararlı bir yönünü ortaya koyuyor.

Okul çağındaki gençler üzerinde yapılan deney sonuçlarına göre video oyunu oynayanlar, oynamayanlara kıyasla hem okul yaşantısında, hem de okul dışı yaşantıda iki kat daha başarılı oluyor.

Ancak araştırmayı yürüten ekiplerin açıklamasına göre bu durum her oyun oynayan kişi için geçerli değil, özellikle de 24 saat oyun başından kalkmayanlar için hiç değil.

Araştırma sonuçlarına göre ideal oyun oynama süresi günde 1-1,5 saat.

4000'den fazla çocuğun değerlendirildiği deneyde bu miktarlarda oyun oynayan çocukların hiç oyun oynamayan çocuklara göre sosyal anlamda daha faal olduğu ve başarı anlamında iki kat daha yukarıda olduğu gözlemlenmiş. Ancak oyun süresi günde 3 saate doğru yaklaştığında ve bu miktarı geçtiğinde, bu durum tekrar tersine dönmeye başlamış.

İyi haberler bunla da sınırlı değil!

Genel kanının aksine bu deney neticesinde oyun oynayan çocuklarda hiçbir şekilde şiddet veya öfke belirtileri gözlemlenmemiş. Hatta ve hatta hiç oyun oynamayanlara kıyasla, oyun oynayan çocukların arkadaşlık ilişkilerinde çok daha az miktarda sorun yaşadığı görülmüş. Yani sadece zeka gelişimine değil, sosyal gelişime de katkısı var oyun oynamanın.

Özetle, gamer bünyeler artık aklandı diyebiliriz 😎

Tabii siz yine de oyun sürenizi, veya ebeveynseniz çocuğunuzun oyun süresini kontrol altında tutun. Ne çok az, ne çok fazla.

İyi oyunlar! 🎮

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
43
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsiz soyisimsiz

Tamam bu galeri ben ve benim gibi bilgisayar başına oturup 5 saat kalkmayanlar için değilmiş.

Nyks

ah bide 'çok oyun oynuyorsun' diye bilgisayar fişini,üşenmeden kasasını saklayan bir aileniz varsa bunları açıklamak ne kadar zor tahmin edin birde :D

luabuci

tabe lenn raad bırakın artık