Görüş Bildir
Haberler
Oynadıkça Coin/Token/NFT Kazanabileceğiniz 13 Kripto Gaming Projesi

etiket Oynadıkça Coin/Token/NFT Kazanabileceğiniz 13 Kripto Gaming Projesi

Well Ok Then
05.12.2021 - 17:55

Kripto teknolojisinin oyun dünyasına girmesiyle popülerliği her gün artan 'play-to-earn' denen ve oynadıkça size coin ya da token kazandıran harika projeleri sizler için derledik! 

Keyifli okumalar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Axie Infinity

1. Axie Infinity

Axie Infinity, Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş çevrimiçi bir oyundur. Oyuncular, oyunu oynayarak Axie Infinity Shards (AXS) kripto para birimini kazanabiliyorlar. Axie Infinity, oyunu 2018 yılında piyasaya süren ve oyun geliştirici şirket Sky Mavis'in kurucu ortağı olan Vietnam merkezli geliştirici Trung Nguyen'in ortak projeleri. Oyun, birbirleriyle savaşmak ve tokenlar kazanmak için satın alınabilen, satılabilen, takas edilebilen ve yetiştirilebilen, NFT canavarları kullanır.

2. Star Atlas

2. Star Atlas

Star Atlas, oyna-kazan oyun alanındaki son zamanlardaki en çok göze çarpan oyunlardan biri. Yıl 2620 ve 3 grup, MUD, ONI ve USTUR, galakside huzursuz bir ateşkes içinde birlikte yaşarlar. Oyuncular bilinmeyen sistemleri keşfeder, inşa etmek, genişletmek ve fethetmek için kaynaklar elde etmek için kayaları ve toprağı araştırır! Arena oyunlarında cesaretini test eden bir dövüşçü olacak mısın? Veya uzayın derinliklerinde, herhangi bir yardımın ulaşamayacağı kadar uzakta bir kaşif mi? Belki bir gemi yapımcısı, güzellik ve teknolojik ustalık nesneleri yaratıyor? Belki de daha cesur hırslarınız, kontrol ve hükümdarlık hırslarınız var? Tüm bu roller ve daha fazlası Star Atlas'ta. Elde ettiğiniz her kaynak, karakter ve bu kaynaklardan ürettiğiniz ekipmanlar ve araçlar birer NFT'dir. Bu NFT'leri istediğiniz zaman satabilir ya da yeni NFT'ler alabilirsiniz.

3. Decentraland

3. Decentraland
www.playtoearn.online

Decentraland, ortak bir sanal dünyayı işletmek için küresel bir kullanıcı ağını teşvik etmeyi amaçlayan Ethereum üzerinde çalışan bir yazılımdır. Decentraland kullanıcıları, bu sanal dünyada keşfederken, etkileşim kurarken ve oyun oynarken dijital gayrimenkul alıp satabilir. Zamanla platform, etkileşimli uygulamalar, dünya içi ödemeler ve kullanıcılar için eşler arası iletişim uygulamak üzere gelişti. Oyunda dijital gayrimenkulleri temsil eden NFT'ler LAND ve oyun içi kripto parası olarak MANA kullanılıyor. Decentraland henüz oynadıkça kazan sistemi bulunmasa da şirket yakın zamanda böyle bir sistemi oyuna entegre edeceğini duyurdu.

4. The Sandbox

4. The Sandbox

Sandbox, oyuncuların oluşturduğu 166 bin farklı arazi parseline sahip olduğu ve özelleştirdiği sanal bir dünyadır. Ethereum blok zincirinde NFT olarak temsil edilen bu arazi parsellerinde, arazi sahipleri istedikleri her şeyi yapabilir: oyunlar, sanal müzeler veya diğer yaratıcı yaratımlar inşa edebilirsiniz. The Sandbox dünyası voksellerden yapılmıştır. Bu açıdan Minecraft'a çok benziyor. Ancak, Sandbox'ta herkes bir oyun yapabilir, modaya uygun karakterler tasarlayabilir veya görevleri tamamlayarak SAND token kazanabilir. The Sandbox'taki herkes oyunun ekosistemine katkıda bulunur ve bu nedenle herkes ödül kazanır. The Sandbox gerçek bir oyna-kazan iş modelidir.

5. Illuvium

5. Illuvium

Illuvium, oyuncuların açık dünya ortamında gerçek zamanlı, karakter odaklı oyun için 3D karakterler oluşturmasına olanak tanıyan bir rol yapma oyunudur (RPG). Oyuncular, Illuvium'un alien dünyasına geçebilir ve gezegenin gizemlerini ortaya çıkarmak, Illuvials adlı yerli yaratıkları avlamak ve yakalamak, oyun içi ödüller kazanmak ve varlıklarını merkezi olmayan, sıfır ücretli bir çerçevede bahis yapmak için görevlere katılabilir. Oyuncuların Illuvium oynayarak elde ettikleri NFT'ler oyun içinde veya Illuvium'un merkezi olmayan borsası IlluvDEX'te ve OpenSea gibi üçüncü taraf platformlarında takas edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alien Worlds

6. Alien Worlds

Alien Worlds, oyuncuların NFT kazanmak için oynayabileceği blok zinciri tabanlı bir metaverse'dir. Oyuncular, TLM jetonunu çıkarma, diğer kaşiflerle savaşma ve sanal gayrimenkullerinden komisyon kazanma fırsatı elde eder. Aralık 2020'de piyasaya sürülen oyun, Ağustos 2021'de 200.000 kullanıcıya ulaşmıştır. Şu anda, Trillium (TLM) madenciliği yaparak Alien Worlds'de oynayabilir ve kazanabilirsiniz. Bunun için madencilik araçlarına ve potansiyel Trillium yataklarına sahip bazı arazilere erişmeniz gerekiyor.

7. TownStar

7. TownStar

TownStar, GALA Blockchain üzerine kurulmuş ve Zynga'nın ünlü 'Farmville' oyununun arkasındaki kişiler tarafından yaratılmış bir çiftçilik oyunudur. Town Star aslında bunun daha gelişmiş ve eğlenceli bir versiyonu! Amaç kendi kendine yeten bir şehir inşa etmek; su, odun, sebze vb. çeşitli mallar üretip para kazanmak için satmak, böylece işçilerinize ödeme yapabilmek. Böylece şehri geliştirdikçe daha fazla kazanabiliyorsunuz. Ürettiğiniz mallar NFT olarak pazarda diğer oyunculara satabiliyorsunuz çünkü.

8. My Neighbor Alice

8. My Neighbor Alice

My Neighbor Alice, oyuncuların kendi sanal topraklarını kurdukları, komşularıyla etkileşime girdiği, her türlü günlük ve sosyal aktiviteyi gerçekleştirdiği ve ödüller kazandığı blok zinciri destekli çok oyunculu bir inşaat oyunudur. Herkes bir parça toprak satın alarak, çiftçilik, balıkçılık, böcek yakalama, arıcılık ve diğer birçok faaliyete katılarak dünyaya katılabilir. Mahalleler Topluluk Konseyleri tarafından yönetilir. Temel olarak, oyuncuların belirli kararlara oy vermek için ALICE tokenını kullanabilecekleri merkezi olmayan özerk bir organizasyondur (DAO). Konsey, ek oyun geliştirme için gelirleri dağıtmak için zamanla daha fazla güç kazanabilecek ve oyunun gelişimine herkes katılabilecek. Oyun içi bir pazarda oyuncular farklı öğeler ve NFT'ler satabilir ve satın alabilir. Avatarlar kişiselleştirmeye izin verirken, karakter geliştirmeleri özel etkinliklerin ve hatta ödüllerin kilidini açmalarına yardımcı olur.

9. MIR4

9. MIR4

MIR4, geçen Ağustos 2021'de piyasaya sürülen yeni bir çok oyunculu RPG oyunudur. Ancak, bu oyun tipik MMORPG'niz değil. MIR4, oyuncuların kripto para madenciliği yapabileceği ve bunları piyasada gerçek dünya parası karşılığında satabileceği, blok zinciri tabanlı, oynayarak kazanılan bir oyundur. MIR4'te oyuncular, Darksteel adlı oyun içi bir para birimini oyunda kelimenin tam anlamıyla 'madencilik' yaparak çıkarırlar. Darksteel, madencilik yaparak veya görevleri temizleyerek elde edilebilen oyun içi bir kaynaktır. Daha sonra Darksteel'i işleyerek oyuncular, DRACO adı verilen faydalı tokenı elde edebilirler.

10. Metamon Island

10. Metamon Island

Metamon Island, Radio Caca token grubunun play to earn yani oynadıkça kazan konseptli ilk oyunudur. Oyunu oynamak için en az 1 adet metamon karaktere ihtiyaç bulunuyor. Bu karakteri Metamask ile bağlayıp belli bir bnb yakarak oyun oynanabiliyor. Bir günde 1 metamon karakteri ile 20 kez meydan okuma yapabiliyorsunuz. Ne kadar çok metamon karakteri olursa o kadar kazanç sağlamak mümkün. Bu meydan okumalarla beraber en az 250 RACA yakılıyor olacak. Bu müsabakaların sonucu olarak her kullanıcı için yumurta parçaları verilecektir. Verilen yumurta parçaları belli bir seviyeye gelince açılabilir NFT şekline gelecek. Açılabilir yumurta NFT'lerini direk olarak NFT market içinde satılabilir veya içinden çıkacak olan nadir metamon, normal metamon veya iksiri oyun içinde kullanabilirsiniz. Aynı şekilde bunları nft market içinde satabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Super Galactic

11. Super Galactic

Super Galactic, UFO Gaming'in ilk ortaya çıkarılan dördüncü boyut aleminde dijital süper askerlerle savaşmanıza ve onları birleştirmenize izin veren bir RPG/arcade aksiyon/ARG oyunudur. Bu aynı zamanda The Dark Metaverse'in kendi sınırlı oyun içi varlıklarına (UFOeps) giriş niteliğindedir. Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş ve hiper ölçeklenebilir tam yığın çözümle entegre edilmiş bir otomatik savaşçı merkezi olmayan oyun, NFT koleksiyonunun bir kombinasyonudur. Oyuncular, para basma için neredeyse sıfır işlem ücretiyle erişebilir ve tüm kullanıcı tarafından tutulan saklama ile varlıkları ve bir saniyeden kısa işlem sürelerini değiştirebilirler. Her UFOeps, Spirit Force olarak bilinen benzersiz bir şekilde oluşturulmuş bir güç kuvvetine sahip oynanabilir bir NFT'dir. Bu NFT'ler, dünyanın barış ve huzurunu, The Dark Metaverse krallığını yok eden bir uzaylı ırkına sahip, temizlenmiş bir dünyaya inen mukadder savaşçılardır.

12. MoMo Block Brawler

12. MoMo Block Brawler

Block Brawler, savaş stratejisine odaklanan bir RPG oyunudur. Blockchain Brawler'da seçebileceğiniz 6 kahraman sınıfı vardır: Barbarian, Duelist, Monk, Ranger, Assassin ve Mage. Oyundaki karakterlerimiz MOMO'larınız olarak isimlendirilir. MOMO'larınız otomatik olarak altın paraları, ekipmanı ve beceri kitaplarını toplayacaktır. Hash gücü ne kadar yüksek olursa, MOMO'larınız o kadar verimli kaynak toplayacaktır. Bu kaynakları karakterlerinizi gelişmede ve yeni ekipmanlar üretmede kullanabilirsiniz. Karakterlerinizle günlük ve dönemlik etkinliklere katılarak ödüller kazanabiliyorsunuz ve bu kazandığınız ödülleri sonra NFT marketinde satabiliyorsunuz.

13. Mines of Dalarnia

13. Mines of Dalarnia

Mines of Dalarnia, Binance Smart Chain (BSC) üzerinde prosedürel olarak oluşturulmuş seviyelere sahip, oyna-kazan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyuncular, çeşitli oyun içi öğeleri (yani mineraller, nadir kalıntılar ve eserler) keşfeder ve toplar. Dalarnia evreninin sırlarını ortaya çıkarmak için becerilerini ve donanımlarını geliştirir. Dalarnia dünyasının ender kaynakları arayışında keşfedilecek farklı arazilere sahip farklı madenler ve fethedilecek canavarlar var. Oyuncular, oyun içi görevlerden topladıkları oyun içi öğeleri satarak veya yarışmalarda kazanarak DAR kazanabilirler. Ek olarak, oyun içi arazilere sahip olan oyuncular, keşfetmek için diğer oyunculara kiralayarak bir kiralama ücreti alabilirler. Oyuncular, daha fazla oyun özelliği ve içeriğinin yanı sıra token ödüllerine erken erişim için DAR'a bahis yapabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
6
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın