Görüş Bildir
Haberler
Otomotiv Sektörünün Olmazsa Olmazı Yedek Parçalara Dair Her Şeyi Öğreniyoruz

Otomotiv Sektörünün Olmazsa Olmazı Yedek Parçalara Dair Her Şeyi Öğreniyoruz

Otomotiv sektörü günümüzde hızlı bir şekilde gelişiyor. Büyük otomotiv firmaları otomotiv yedek parça üretimi de gerçekleştirir. Otomobillerin gelişmesi ile birlikte parçaları da çok daha karmaşık bir yapıda olur. Bu durum parçaların üretimi için farklı sahaların teknolojilerinin kullanılması ihtiyacını doğurur. Araçlar çeşitli özelliklere sahip parçalardan meydana geldiği için araçların üretildiği firmaların fabrikalarında ayrıca parça üretimi gibi bir durum söz konusu değildir. Kalite ve üretim alanında kendilerini geliştirmiş olan firmalar çoğunlukla otomotiv firmalarına yedek parça sağlama görevini üstlenmiştir.

Otomotiv firmaları kendi bünyelerinde oto yedek parça üretmeseler de yedek parça üreticilerine belli kalitelere uygun olarak ürettirmiş oldukları parçaları kendilerine ait ürün numaralarının bulunduğu orijinal paketlerinde satarlar. Bu parçalar da orijinal yedek parça olarak isimlendirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orijinal Yedek Parça Çeşitleri Nelerdir?

Orijinal Yedek Parça Çeşitleri Nelerdir?

3 farklı çeşit orijinal otomotiv yedek parça seçeneği vardır. Yedek parçalar hem araç üretici firmalar tarafından hem de ithalatçı firmalar tarafından garanti kapsamına alınan ürünlerdir.

  • OEM yedek parçalar ürün üreticisi firmaların üretmiş olduğu parçalara verilen isimdir. Bu parçalar üzerinde otomobil firmasının amblemi ve markası yer alır. OEM yedek parçalar kendi kutularında satılan ürünlerdir. Bu yedek parçalar aracın üretilmiş olduğu yerde üretilmiştir.

  • OES yedek parçalar otomobil üretici firmasında üretilen parçalar değildir. Ancak bu ürünleri otomobil üreticisi olan firmalar belirler. OES yedek parçalar fason yedek parça olarak da isimlendirilir. OEM ve OES yedek parçalar aynı üretim merkezlerinde üretilirler. Bu parçalar birebir aynı olsalar da kutu, ambalaj ve fiyatlarında değişiklikler olabilir.

  • OEP yedek parçalar ise üretilmiş olduğu firma tarafından OEM ile birebir aynı olduğu iddia edilen parçalara verilen isimdir. A kalite yapıda olan otomotiv yedek parça olma özelliğine sahiptir. Orijinale çok yakın olmaları nedeniyle genellikle OES ile karıştırıldığı olur.

Otomotiv Yedek Parçası Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otomotiv Yedek Parçası Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Orijinal yedek parçaların satın alınması işleminde otomobil üreticisi olan firmaların kullanmış olduğu ürünlerin bilinmesi son derece önemlidir. Orijinal yedek parça satın alırken bu ürünlerin üretici firmanın belirlemiş olduğu kalite standartlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Yedek parçalarda orijinal olmayan parçalar ile orijinal olan parçalar birebir benzerlik gösterdiğinden yanıltıcı olur. Orijinal yedek parça diğerlerine göre daha pahalı olsa da bu parçalar araçlar ile uyumludur. Bunun yanında araca zarar vermesi gibi bir durum da söz konusu olmaz. Bu nedenle yedek parça satın alırken uzun vadede getirisi olan orijinal parçaların tercih edilmesine dikkat edilmelidir.

Otomotiv Yedek Parça Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Otomotiv Yedek Parça Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Otomotiv üreticilerinin araçlarda kullandığı parçalar orijinal yedek parça olarak isimlendirilir. Araçlarda parça değişimlerinde otomobil üreticileri tarafından kullanıcılara sunulan parçaların tercih edilmesi önemli bir konudur.

Yan sanayi yedek parçalar ise üretici firmalar tarafından üretilen parçalara birebir uyumludurlar. Bu parçalar otomobil üreticilere tarafından üretilmez. Bu parçalar orijinal otomotiv yedek parça fiyatlarına göre çok daha uygundur. Bu nedenle insanlar genellikle araçlarında bu parçaları kullanmayı tercih ederler.

Araçlarda bazı parçalarda zaman içerisinde eskime, aşınma ya da kaza sebebi ile değişim gerekebilir. Araç parçalarının değiştirilmesi aşamasında araba aksesuarları ile yedek parçalar kullanılır. Özellikle 2. El otomobillerde orijinal yedek parça alımına dikkat edilmelidir.

Otomobillerin modellerine bağlı olarak yedek parçalarına ulaşmak zorlu olabilir. Özel marka ve modellerde genellikle yedek parça bulmak zorludur. Marka, modele hatta kişilerin bulunduğu şehirlere göre bile yedek parça bulmada sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Araçlar için yedek parça seçimlerinde dikkatli olmak çok önemlidir. Çünkü bu parçalar araçların değerini de etkiler. Orijinal yedek parça kullanımları kasko sigortası açısından avantaj sağlaması nedeniyle de tercih edilmelidir.

OTOSAL otomotiv yedek parça sektöründe yıllardır en iyi yedek parça hizmetini sunar. Yedek parça fiyatları için online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın