Görüş Bildir
Haberler
Otomobilinizin Değer Kaybına Uğramaması İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Otomobilinizin Değer Kaybına Uğramaması İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Radlands
27.01.2023 - 14:05

Çoğu araba, ilk üç yıl içinde değerlerinin %50 ila %60'ını kaybeder. Bir arabanın değerindeki değer kaybı, ölüm ve vergiler kadar kaçınılmazdır. İyi haber şu ki, bunun suçluları belirlemek ve  etkilerini azaltmak aşağıda hazırladığımız liste ile mümkün!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Otomobilinizin kilometresini düşük tutun.

Kilometreyi düşük tutmak için gereksiz araç kullanmaktan kaçının. Ortalama kilometre yılda 10.000 civarındadır, bu nedenle aracınızın kat ettiği ortalama km sayısı bundan daha düşükse, aracınızın değeri ortalamanın üzerinde olacaktır.

2. Otomobilinizin bakımını aksatmayın.

Eksiksiz bir servis geçmişine sahip olmak, alıcılara aracınızı satmaya istediğinizde aracınızın durumu hakkında daha fazla güven verecektir. Hangisinin önce geldiğine bağlı olarak, bir araca yılda bir veya her 10-12000 km'de bir servis (yağ ve filtre değişimi) yapılmalıdır.

3. Yüksek değer kaybından kaçınmak için sıfır veya çok az kullanılmış bir araba satın alın.

3. Yüksek değer kaybından kaçınmak için sıfır veya çok az kullanılmış bir araba satın alın.

Araba alırken, eski arabalar daha ucuz olsa da, yeni bir araba satın almak, onu satmak istediğinizde çok daha fazla değerli tutacaktır.

4. Modifikasyonlardan kaçının.

Spoyler, geniş tekerlekler ve genişletilmiş çamurluklar gibi 'çocuk yarışçısı' modifikasyonlarından kaçının. Bu özelleştirmeler, arabanızın değerini düşürmenin yanı sıra, onu sizden satın almakla ilgilenecek kişilerin sayısını da büyük ölçüde azaltacaktır.

5. Yılın doğru zamanında satış yapın.

Bunun için araştırma yapın – Örneğin cabriolar yazın çok daha yüksek fiyatlara satılıyorken, kışın 4×4'ler satılıyor. Dikkate alınması gereken bir diğer husus da, arabanızı yedek modeli showroomlara gelmeden çok önce satmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Popüler renklere bağlı kalın.

Farklı ve abartılı renkler size çekici gelebilir, ancak arabanızı satmak istediğinizde birçok alıcıyı uzaklaştıracaktır. En popüler renkler siyah, gümüş ve beyazdır.

7. Araba almadan önce araştırma yapın.

Satın almak istediğiniz araba ile aynı üreticinin eski modellerinde ve benzer araçlarında ne kadar değer kaybettiğini görün. Bu size arabanızın değerini ne kadar iyi tutacağına dair bir gösterge verecektir.

8. Aracınızı temiz tutmaya çalışın.

Düzenli elektrik süpürgesinden kokulu kumaş spreyi kullanımına kadar, arabanızı temiz ve taze tutmak, yıpranmasını azaltmak için çok önemlidir. Arabanızda sigara içmekten, yemek yemekten ve bir şeyler içmekten kaçınırsanız, ikinci el değerinize de yardımcı olursunuz. Araba yıkamaya sık sık gitmek de işe yarayabilir ve bir garaja veya kapalı alana park etmek de öyle.

9. Galeri yerine özel bir alıcıya satmaya çalışın.

Aracınızı galeride satmak veya takas etmek genellikle arabanızdan kurtulmanın en hızlı yolu olsa da, özel olarak satmanıza göre daha düşük bir fiyata satmanıza yol açar. Biraz daha uzun sürmesine hazırlıklı olup özel bir alıcıyı beklemek daha faydalı olacaktır.

10. Popüler bir markanın aracını satın alın.

Bir marka veya model piyasada ne kadar çok talep görüyorsa, değer kaybetme olasılığı o kadar düşüktür. Toyota, Mazda ve Honda gibi büyük marka otomobil üreticileri, daha güvenilir olmaları ve bakımlarının daha ucuza yapılabilmesi ile tanınırlar. Güvenilirlik faktörü, bu markaları alıcılar için daha çekici kılar ve yeniden satış değerlerine katkıda bulunur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın