Görüş Bildir
Haberler
Otomobil Yolculuğunda Nasıl Tasarruf Ederiz?

Otomobil Yolculuğunda Nasıl Tasarruf Ederiz?

Radlands
27.01.2023 - 18:35

Benzin fiyatları, otoyol geçiş ücretleri gibi seyahat masrafları her geçen gün daha da yükselirken, tasarruf etmek için elimizden gelen her şeyi yapmak daha da önem kazandı. Yolculuğunuz sonunda cüzdanınızda fazladan para kalması için bu yazımızda bazı ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yolculuğa çıkmadan önce aracınızı kontrol ettirin.

Herhangi bir yolculuğa çıkmadan önce aracınızı kontrol ettirmek bir gerekliliktir. Bu sadece bir güvenlik önlemi değil, aynı zamanda bir karayolu gezisinde para tasarrufu da sağlayabilir. Lastiklerinizdeki uygun hava basıncı, daha iyi yakıt tüketimi anlamına gelir, bu da yakıta daha az para harcanması anlamına gelir.

2. Hız limitlerine uyun.

Ne kadar hızlı sürerseniz, o kadar fazla yakıt tüketirsiniz. Otoyolda olabildiğince hızlı gitmek cazip gelse de, makul bir hıza bağlı kalmaya çalışın.

3. Geçiş Ücretlerinden Kaçının.

Kırsal alanlarda araç kullanıyorsanız, geçiş ücretleri sorun olmaz. Ancak, büyük kentsel alanların çevresinde veya yakınında kullanıyorsanız, olabilir. Çoğu GPS sisteminde geçiş ücretlerinden kaçınma seçeneği vardır. Eğer ayarlarsanız ona göre ücretli geçiş olmayan bir alternatif bulacaktır.

4. Yola çıkmadan önce rotanızı planlayın.

Rotanızı önceden planlayabilirseniz, yol kaçırma gibi problemlerle geriye gitme, ihtiyaç duyduğunuzdan daha uzağa gitme gibi problemlerden kaçınabilirsiniz, bu da size yine yakıt tasarrufu kazandırır.

5. Gaz indirim kartları için benzin istasyonlarının üyeliklerine kaydolun.

Büyük yakıt markalarının çoğunun ücretsiz indirim kartı programları vardır. Benzin ve diğer yakıt türleri için daha az ödeyerek bir karayolu gezisinde paradan tasarruf etmeniz için bu üyeliklere kaydolmayı deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aracınızda hız kontrol özelliğini kullanın.

Otoyolda giderken, aracınızda varsa hız sabitleyiciyi açın. Hızınızı manuel olarak koruyorsanız, arabanızın kendi kendine kontrol etmesine kıyasla daha fazla yakıt harcarsınız.

7. Aracınızın motorunu düzenli olarak kontrol ettirin.

Yakıt verimliliğiniz yalnızca motorunuz en yüksek verimlilikte çalışıyorsa artacaktır. Bu, yağınızın, hava filtrelerinizin ve bujilerinizin önerilen aralıklarla değiştirilmesini içerir. Aracınızın kılavuzunda önerilen bir bakım programı bulunmalıdır, bunu uygulamanız yakıt tasarrufu için önemlidir.

8. Araç üstü bagajınız varsa kullanmadığınız zamanlar çıkartın.

Kullanmayı planlamadığınız zamanlarda port bagajınızı ve üzerindeki herhangi bir şeyi çıkarın. Araştırmalar, portbagaj ve üzerindeki herhangi bir aksesuarın neden olduğu sürtünmenin yakıt ekonominizi %20 düşürebileceğini gösteriyor.

9. Araç içindeki fazlalıkları araçta tutmayın.

Tıpkı kullanmadığınız zamanlarda portbagajı çıkarmak gibi, arabanızın bagajından veya arka koltuğundan gereksiz tüm eşyaları çıkarmalısınız.

10. Camlarınızı kapalı tutun.

Kolunuzu pencereden sarkıtıp rüzgarın size çarpmasına izin vermek harika bir duygu ama aynı zamanda pahalı bir duygu. Özellikle otobanda bir pencerenin açık olması, yakıt ekonominizi düşürebilir. Çalışmalar, klimayı düşükte tutmanın yüksek hızlarda camları açmaktan daha ekonomik olduğunu gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın