Görüş Bildir
Haberler
Otomobil Bakımı Hakkında Her Şey! Hangi Bakım İşlemleri Hangi Sıklıkla Yapılmalı?

Otomobil Bakımı Hakkında Her Şey! Hangi Bakım İşlemleri Hangi Sıklıkla Yapılmalı?

Buğra Demir
24.01.2023 - 18:41

Otomobilinizin düzgün ve güvenli bir şekilde çalışması için düzenli bakım yaptırmanız çok önemlidir. Arabanızı sık kontrolden geçirmek ve servislerini aksatmamak, otomobilinizin ömrünü uzatır. Bu içerikte, arabanızın düzgün çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için yapmanız gereken en önemli bakım işlemlerini ve bunların ne sıklıkta yapılması gerektiğini anlatacağız. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ Değişimi

Yağ Değişimi

Yağ, motorunuzu yaşatan önemli bir sıvıdır. 5000-8000 km veya 3-6 ay arasında, hangisi daha önce gelirse, motor yağınızı değiştirmeniz aracınız için sağlıklı olacaktır. Bu, motorunuzun yağlanmasını, soğumasını ve kirleticilerden arındırmasını sağlar.

Lastik Değişimi

Lastik Değişimi

Eşit aşınma sağlamak için lastikler her 10000-16000 kilometrede bir değiştirilmelidir. Aracınızın lastiklerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz; lastiklerinizin ömrünü uzatır. Aracınızın yol tutuşunu ve dengesini iyileştirir.

Fren Kontrolleri

Fren Kontrolleri

Fren pedalları 15,000 km arasında kontrol edilmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir. Bu, frenlerinizin düzgün çalıştığından emin olmanızı ve yolculuklarınızı güvende tutmanızı sağlar.

Akü Bakımı

Akü Bakımı

Akü terminalleri ve kabloları paslanma, kireçlenme gibi problemler için kontrol edin. Otomobilinizin aküsü her yıl kontrol edilmelidir. Eğer kontrolleriniz sonucunda akünüz başarısız olursa akünüzü bir an önce değiştirmelisiniz.

Hava Filtresi Değişimi

Hava Filtresi Değişimi

Hava filtresi 15,000 km dolaylarında değiştirilmelidir. Hava filtreleri, otomobilinizin motorunun yeterli havayı almasını sağlar ve yakıt verimliliğini ciddi şekilde artırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soğutma Suyu ve Şanzıman yağı değişimi

Soğutma Suyu ve Şanzıman yağı değişimi

Soğutma suyu 50,000 km arasında ve şanzıman yağı 100,000 km arasında değiştirilmelidir. Motor soğutma suyu, özellikle soğuk kış günlerinde motorun donmasını engelleyerek sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Şanzıman yağı ise araçlarda vites geçişlerini ve güç aktarımını sağlayan şanzıman içerisinde sürtünmeye en aza indirerek, araç içi ekipmanları korur. Bu kontroller motorunuzun ve şanzımanınızın düzgün çalışmasını sağlar.

Triger Kayışı

Triger Kayışı

Triger kayışının sağlığı motorunuz için çok kritiktir. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilmelidir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir. Pahalı hasarlardan kaçmak istiyorsanız, triger kayışınızı düzenli aralıklarla kontrol ettirmeyi unutmayın.

Süspansiyon ve Direksiyon Sistemleri

Süspansiyon ve Direksiyon Sistemleri

Süspansiyon ve direksiyon sistemleri 15,000 km arasında veya her yıl kontrol düzenli olarak edilmelidir. Bu kontroller, görevini yitiren ya da hasarlı parçaları tanımlamak ve aracın düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir.

Yakıt Filtresi Değişimi

Yakıt Filtresi Değişimi

Aracınızın yakıt filtresi 30,000 km arasında değiştirilmelidir. Bu değişim, motorun temiz yakıt almasını sağlar. Otomobilinizin performansını ve yakıt verimliliğini arttırır.

Klima Bakımı

Klima Bakımı

Klima sistemi 2 yılda bir kontrol edilmelidir. Aracınızın klimasının çalışmasının düzgün olduğundan emin olmak ve sistem içerisinde bulunabilecek mikropların ve bakterilerin üremesini önlemek için klima kontrolü yapmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın