Görüş Bildir
Haberler
OtoKonfor, Startup Burada Üzerinden Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyasına Çıkıyor

OtoKonfor, Startup Burada Üzerinden Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyasına Çıkıyor

Fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platform Startup Burada, OtoKonfor ile 7. kitle fonlama kampanyasını gerçekleştiriyor. Araç sahiplerinin satış sonrası tüm ihtiyaçlarına tek bir uygulamayla cevap veren ve yüzde yüz yerli ve milli sermayeyle geliştirilen OtoKonfor, 30 günlük yatırım turuna başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü 'doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma' vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada ile sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor.

Geniş yetkili aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Kitle Fonlaması için lisans alan banka dışı ilk aracı kurum olan İnfo Yatırım’ın çeyrek asırlık tecrübesi ile yönettiği “Startup Burada” platformunda girişimlere proje aşamasında kendilerini tanıtma ve fon bulma zemini oluşturulurken, yatırımcılara da erken aşamada gelecek vadeden, yenilikçi ve özgün projelere güvenle ortak olma imkanı sağlıyor.

Kampanyada hedef ek fonlama dahil 9,6 milyon TL’lik fon

Kampanyada hedef ek fonlama dahil 9,6 milyon TL’lik fon

Araç sahiplerinin satış sonrası tüm ihtiyaçlarına tek bir uygulamayla cevap veren OtoKonfor uygulaması, Startup Burada ile çıktığı yatırım turunda 8 milyon TL fon toplamayı hedefliyor. Yüzde 20 ek satış ile kampanyayı 9,6 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan OtoKonfor, bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 5,05’ini yatırımcılarına arz ediyor. Bununla birlikte kampanyaya 200.000 tl altı yatırım yapan her yatırımcıya yaptıkları toplam yatırım tutarının %10’u kadar ilave bedelsiz pay ve kampanyaya 200.000 TL üzerinde yatırım yapan yatırımcılara yaptıkları toplam yatırım tutarının %20’si kadar ilave bedelsiz pay imkanı sunacak olan OtoKonfor, 7 Ağustos’tan itibaren 30 günlük kampanya sürecine başlıyor.

‘’Platformlarda çıkan girişimlerin bir sonraki turlardaki değerlemeleri ve uzun dönemde yarattıkları katma değer ayırt edici olacak’’

‘’Platformlarda çıkan girişimlerin bir sonraki turlardaki değerlemeleri ve uzun dönemde yarattıkları katma değer ayırt edici olacak’’

Son birkaç yıl içinde, yalnızca Girişim Sermayesi Fonları aracılığıyla yatırım alamayan şirketlerin Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırım aldığı algısı değişmeye başladı. Özellikle Oculus VR, Peloton, Allbirds, Popsocket, Brooklinen vb. global çapta başarıya ulaşan girişimlerin, Paya Dayalı Kitle Fonlama yöntemi ile fonlanan şirketlerin başarıya ulaşabileceğine dair alt yapıyı hazırladığını belirten Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, ‘’ Platformlarda çıkan girişimlerin bir sonraki turlardaki değerlemelerinin ve uzun dönemde yarattıkları katma değerin ayırt edici olacağını düşünüyoruz. Bu noktada Startup Burada’da kitle fonlaması kampanyasına çıktığımız her girişime inanıyor, Startup Burada GSYF üzerinden yatırım gerçekleştiriyor ve fonlama sonrasında da Hedef Holding’in mevcut ekosistemi ile yanlarında oluyoruz. Şu zamana kadar yayınladığımız altı kampanya da başarıyla sonuçlandı ve bu başarı serisinin OtoKonfor girişimi ile devam etmesini bekliyoruz.‘’ ifadelerinde bulundu.

Startup Burada Hakkında:

Startup Burada Hakkında:

Startup Burada girişimci ve yatırımcıyı bir araya getirerek, özgün ve yenilikçi girişimleri bir adım öteye taşımayı amaçlayan, desteğini çeyrek asırlık tecrübesi ve geniş yatırımcı portföyüyle İnfo Yatırım’dan alan; Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip, paya dayalı kitle fonlama platformudur. Startup Burada, yatırım komitesinin değerlendirmeleri sonucunda yayınlanmaya hak kazanan özgün ve yenilikçi girişimleri onaylar, girişimciye danışmanlık desteği verir, yatırımcıya girişimler hakkında detaylı bilgiler sunar. Fikrin girişime dönüşmesi, girişimin fon bulması yolunda girişimcinin ve yatırımcının daima yanındadır. Şimdinin fikirlerinin, geleceğin büyük şirketlerine dönüşmesi için küçük miktarlarla dahi birçok yatırımcı bulunmasını sağlar. Tek üyelik ile hem yatırımcı hem girişimci olmaya olanak sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnfo Yatırım Hakkında:

İnfo Yatırım Hakkında:

1994 yılından bu yana sermaye piyasaları alanında faaliyet gösteren, aynı zamanda Hedef Holding iştiraklerinden olan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., bireysel ve kurumsal yatırımcılara, sermaye piyasası araçlarının alım – satım aracılığının yanı sıra; yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi ve kurumsal finansman hizmetleri de sunmaktadır. Türkiye’nin pazar payı yönünden en büyük 10 aracı kurumu arasında yer alan ve banka dışı en büyük aracı kurumlardan biri olan İnfo Yatırım, 28 irtibat ofisi ile yurt çapında faaliyet göstermektedir. Güçlü öz sermayesini, piyasalardaki tecrübe ve uzman kadrosunu teknolojik altyapı ile birleştiren İnfo Yatırım, Genel Müdürlük haricinde tamamı 2019 Nisan dönemi sonrası açılan bir şirket olan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Borsa İstanbul’da İNFO koduyla işlem görmektedir. İnfo Yatırım, 2021 yılında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Altın Boğa Ödülleri’nde Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Pazar Payı Artış Lideri ödülünü kazanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın