Görüş Bildir
Haberler
Otelde Spora Ara Verme! Otelde Yapabileceğiniz 10 Takım Sporu

Otelde Spora Ara Verme! Otelde Yapabileceğiniz 10 Takım Sporu

Buğra Demir
13.01.2023 - 16:11

Takım sporları yapmak, tatildeyken veya otelde konaklıyorken aktif ve sosyal kalmanın eğlenceli ve keyifli bir yolu olabilir. Ayrıca yeni insanlarla tanışmak ve yeni sporları veya aktiviteleri denemek için harika bir seçenek olarak otel misafirlerine farklı bir deneyim yaşatabilir. Farklı otellerde karşılaşacağınız farklı takım sporlarına hakim olmanız, tatil deneyiminizi benzersiz kılabilir. Otellerde oynanabilecek takım sporlarını bilmeniz ve bu oyunların kurallarına uymanız, diğer misafirler ile iyi anlaşmak ve saygılı olmak için de önemlidir. Sizlere otellerde takım olarak mücadele edebileceğiniz 10 sporu anlatmaya çalıştık. Hadi başlayalım!

1. Plaj Voleybolu

1. Plaj Voleybolu

Plaj voleybolu, top ve file ile kum üzerinde oynanır. İki veya üç oyuncudan oluşan iki takımla, kaldığınız otelde plaj voleybolunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Plajı veya kum kortu olan otellerde plaj voleybolu harika bir seçenek.

2. Futbol

2. Futbol

Hepimizin bildiği gibi futbol, top ve kale direkleri ile oynanır ve on birer kişilik iki takımla oynanır. Ama futbolu on birer kişilik iki takımla oynamak zorunda değilsiniz daha az kişilik takımlarla da rahatlıkla futbol oynayabilirsiniz. Çim veya suni çim üzerinde kolaylıkla futbol oynayabilirsiniz. Birçok otel ve tatil köyünde bu amaçla kullanılabilecek sahalar veya kortlar bulunur.

3. Basketbol

3. Basketbol

Basketbol her yerde oynayabileceğiniz bir oyun. Bir top ve bir çemberle kolaylıkla oynanabilir. Genellikle beşer kişilik iki takımdan oluşan basketbol ikili ve üçlü takımlarla da oynanabilir. Salonda veya dışarıda rahatlıkla top atabilirsiniz. Günümüzde çoğu otelde ve tatil kompleksinde, basketbol oynanabilecek sahalar kendisine yer bulur.

4. Tenis

4. Tenis

Bu klasik spor, fileli bir kortta raketler ve topla oynanır. Tenis ikili takımlar halinde oynandığında da çok keyifli olan bir oyundur. Kaldığınız yerde vaktinizi keyifli bir şekilde değerlendirmek istediğinizde, sürekli harekette olmanızı sağlayacak bir takım sporu arıyorsanız çiftli tenis vazgeçilmeziniz olacak.

5. Flag Futbol

5. Flag Futbol

Bayrak futbolu olarak dilimize çevrilebilecek flag futbol, amerikan futbolunun farklı bir çeşididir. Korumalıklar olmadan, fiziksel temasın çok daha az olduğu bir Amerikan futbolu versiyonu düşünün. Vücudunuza takılan bayraklar aracılığı ile rakibinizle mücadele eder. Üzerinizdeki bayraklar rakibiniz tarafından çekildiğinde, topu düşürmüş sayılırsınız. Çim veya suni çim üzerinde oynanabilir.

6. Takımlı Frizbi

6. Takımlı Frizbi

Bu tempolu ve eğlenceli spor frizbi ile oynanır. Yedişer kişilik iki takımdan oluşur. Çim veya kum üzerinde oynanabilir. Çoğu tatil kompleksinde kolaylıkla takımlı frizbi oynamak için insan bulabilirsiniz.

7. Çim Hokeyi

7. Çim Hokeyi

Çim hokeyi, sopa ve topla birlikte on birer kişilik iki takımla oynanır. Tabi ki ille de bu kurala uymak zorunda değilsiniz. Çim alanlarda oynanabilecek bir oyundur. Mini kalelere elinizdeki sopalarla gol atmayı çalıştığınız keyifli bir takım sporu olan çim hokeyi, bazı otellerde karşınıza çıkabilir.

8. Su Topu

8. Su Topu

Su topu havuzda ya da denizde bir top ile oynanır. Normalde yedişer kişiden oluşan iki takımdan oluşurken daha az kişi ile de keyifli bir şekilde bu sporu yapabilirsiniz. Neredeyse tüm otellerde bu eğlenceli spor için imkan bulabilirsiniz.

9. Yakar Top

9. Yakar Top

Çocukluğunuzda daha çok oynadığınız yakar top aslında profesyonel olarak oynanan bir takım sporudur. Profesyonel seviyede bir topla ve altışar kişilik iki takım ile oynanan yakar top 2'li ve 3'lü takımlar halinde de oynayabileceğiniz çok keyifli bir oyundur. Salonda veya dışarıda oynanabilir. Tüm otellerde bu oyunu kolaylıkla oynayabilirsiniz.

10. Squash

10. Squash

Bazı otellerde oynamaya imkan bulabileceğiniz squash çok keyifli bir spordur. Bir raket aracılığı ile topu duvara vurarak sayı almaya çalışacağınız bu keyifli oyun, ikili takımlar halinde de oynanabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın