Görüş Bildir
Haberler
ÖSYM Başkanı Halis Aydün'den Açıklama Geldi: e-YÖKDİL Geliyor! e-YÖKDİL Nedir?

ÖSYM Başkanı Halis Aydün'den Açıklama Geldi: e-YÖKDİL Geliyor! e-YÖKDİL Nedir?

Gaye Sülün
24.09.2021 - 17:02

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, lisans üstü eğitim ve akademik yükseltmelerde önemli bir sınav  olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) hakkında önemli bir gelişmeyi duyurdu. Gelecek yıl ÖSYM'nin elektronik sınav merkezlerinde gerçekleşecek olan e-YÖKDİL ile ilgili detaylar ilerleyen zamanlarda netleşecek ve adaylarla paylaşılacak. Peki e-YÖKDİL nedir? detaylar haberimizde..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitede kariyer hedefleyenler için önemli bir sınav olan YÖKDİL'de yeni gelişmeler yaşanıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, e-YÖKDİL hakkındaki önemli gelişmeyi açıkladı. ÖSYM Başkanı, 'Önümüzdeki yıl e-YÖKDİL'i elektronik sınav merkezlerimizde uygulamaya başlayacağız' dedi. Gelen açıklamadan sonra, adayların e-YÖKDİL sürecinin nasıl gerçekleşeceğini merak etmeye başladı.

e-YÖKDİL NEDİR?

Adaylardan gelen yeni talepleri değerlendiren ÖSYM, e-YÖKDİL olarak yeni bir sistem getireceklerini duyurdu. Sınava hazırlananlar açıklamayla birlikte internet ortamında e-YÖKDİL nedir? araması yapmaya başladı.  ÖSYM Başkanı Halis Aygün, şu bilgileri verdi:

'Hedeflerimizden biri de elektronik sınav sayısını ve çeşitliliğini artırmak. Bu kapsamda YÖKDİL sınavını basılı ortamda gerçekleştirmeye devam ederken aynı zamanda elektronik ortamda da uygulamayı planlıyoruz. e-YÖKDİL için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl e-YÖKDİL'i elektronik sınav merkezlerimizde uygulamaya başlayacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın