Görüş Bildir
Haberler
Orucu Neler Bozar? Hangi Durumlarda Oruç Bozulur?

Orucu Neler Bozar? Hangi Durumlarda Oruç Bozulur?

Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte oruç tutan vatandaşlar hangi durumlarda oruçlarının bozulup bozulmayacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, orucun temel unsuru olarak yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak olarak gösteriyor. Peki, orucu neler bozar? Hangi durumlarda oruç bozulur? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hangi Durumlarda Oruç Bozulur?

Hangi Durumlarda Oruç Bozulur?

Orucun temel unsuru ve anlamı, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer. Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilâçlar da aynı hükme tabidir.

Unutarak Yeme İçme Orucu Bozar Mı?

Unutarak Yeme İçme Orucu Bozar Mı?

Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir” (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur.

Unutarak yiyip içen kimse, oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzındakileri çıkarıp ağzını yıkamalı ve orucuna devam etmeli. Oruçlu olduğu hatırlandıktan sonra mideye bir şey inerse, oruç bozulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın