Görüş Bildir
Haberler
Ortadoğu'da Kan, Bayramda da Durmadı

Ortadoğu'da Kan, Bayramda da Durmadı

Ortadoğu'da şiddet bayramda da devam etti. Mısır'da bayram namazı sonrası çıkan olaylarda 6 sivil yaşamını yitirdi. Suriye ve Yemen'deki çatışmalarda da kurbanlar yine siviller oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır’ın başkenti Kahire’de bayram namazı sonrası çıkan olaylarda güvenlik güçleri protestoculara gerçek mermi ile müdahale etti. 

Başkentin piramitleriyle ünlü Gize ilçesinde bayram namazından çıkan kalabalık darbe yönetimini protesto etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesinde biri kadın altı sivil, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Ülke genelinde alınan yoğun güvenlik önlemlerine karşın Mısır’ın birçok kentinde halk bayram namazı sonrası darbe yönetimine karşı gösteriler düzenledi. 

Müslüman Kardeşler yöneticileri hakkında verilen idam kararlarına tepki gösteren eylemciler, darbe yönetimi tarafından hapsedilen Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevine geri dönmesini istedi.

Suriye Bayrama Varil Bombalarıyla Başladı

Suriye Bayrama Varil Bombalarıyla Başladı

İç savaşın gölgesinde dördüncü Ramazan Bayramı'na giren Suriyeliler ise güne varil bombaları ile uyandı. Al Jazeera kaynaklarına göre, Beşşar Esed'e bağlı hava kuvvetleri Humus ve İdlib kırsallarında iki sivil yerleşim bölgesini hedef aldı.

Saldırı sonrasında sivil savunma ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, ambulanslar onlarca yaralıyı hastanelere taşıdı.

Yemen'de de Hedef Siviller

Yemen'de de Hedef Siviller

Yaklaşık dört aydır Aden kentini Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milislerden geri almak için savaşan Yemen Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı 'Halk Direnişi Güçleri', Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kenti ele geçirdiklerini duyurdu.

Havaalanı ve kentteki stratejik binalar 'Halk Direnişi Güçleri'nin denetiminde olsa da bazı dış mahallelerde sokak çatışmaları sürüyor.

İlk Gün Raporu: 5 Ölü

İlk Gün Raporu: 5 Ölü

Al Jazeera kaynaklarına göre kentteki binalara gizlenen Husi keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu bayramın ilk günü beş kişi öldü, yedi kişi de yaralandı.

Nijerya'da da Saldırı Durmuyor

Nijerya'da da Saldırı Durmuyor

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Gombe ve Yobe eyaletlerinde düzenlenen terör saldırıları Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Gombe eyaletinin başkenti Gombe'deki bir pazar yerine düzenlenen 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile bu sabah Yobe eyaletindeki Damaturu kasabasında bayram namazı kılan cemaate düzenlenen ve 9 kişini hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifaların dilendiği açıklamada şunlar kaydedildi:

'Ramazan Bayramı arifesinde ve bayram gününde masum sivil halkı hedef alan bu terör saldırılarını şiddetle kınıyor, Müslümanların kutsal günlerinde ortalığı kana bulayan bu acımasız terör eylemlerinin arkasındaki şahısların ve şebekelerin en kısa zamanda yakalanarak hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalarını diliyoruz. Nijerya'nın terörle mücadelesine olan desteğimizi vurguluyor, bölgede en kısa sürede barış ve huzurun tesis edilmesini temenni ediyoruz.'

AA & Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0