Görüş Bildir
Haberler
Ordu'da Sel Felaketi: Köprüler Yıkıldı, Binaları Su Bastı, Yüzlerce Kişi Mahsur Kaldı

Ordu'da Sel Felaketi: Köprüler Yıkıldı, Binaları Su Bastı, Yüzlerce Kişi Mahsur Kaldı

Emre Ordu
08.08.2018 - 17:53 Son Güncelleme: 09.08.2018 - 08:54

Ordu bugün sele teslim oldu. Şiddetli yağış nedeniyle köprüler çöktü, Karadeniz Sahil Yolu trafiğe kapatıldı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Ayrıca yağış nedeniyle mahsur kalan 715 işçi çalışmalar sonucu tahliye edildi. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz '7 ilçemizde ciddi şekilde afet var' dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zararların devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. 

Ordu'nun Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi'nin su seviyesinin yükselip taşması üzerine Karadeniz Sahil Yolu polis ekipleri tarafından tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı. Yaklaşık yarım saat sonra ise köprü kısmen çöktü. Bölgede güvenlik tedbirleri alındı. Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca Ünye ilçesinde toplamda 4 köprünün sel nedeniyle çöktüğü belirtildi.

 Ayrıca Ünye ilçesinde sel nedeniyle bir tekstil işletmesinde 165 işçi mahsur kaldı. Ünye ilçesi Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, işçilerin tahliye edildiğini bildirdi.

"8'e yakın köprü yıkıldı"

"8'e yakın köprü yıkıldı"

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz afetin ardından şu açıklamayı yaptı: 

'7 ilçemizde ciddi şekilde afet var. AFAD gece 12'ye kadar devam edeceğini söyledi. Karadeniz Sahil Yolu'nda bir köprü yıkıldı. 8'e yakın köprü yıkıldı şu ana kadar. AFAD uyardığı için tedbir aldık ama köprülerin yıkılması öngörülmedik şeyler. En ağır Çaybaşı ve Perşembe ilçelerinde.'

Dere taştı, araçlar su altında kaldı

Dere taştı, araçlar su altında kaldı

Ordu'nun Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi'nde sağanak sonrası Cinli Deresi taştı. Taşkın nedeniyle park halindeki yaklaşık 10 araç su altında kaldı. Sular, moloz ve ağaç parçalarını sürükledi. Bölgedeki bazı ev ve işyerlerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı. Yollarda çökmeler meydana geldi, bazı araçlarda selin taşıdığı taş ve moloz parçaları nedeniyle hasar oluştu. Karayolları ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Ayrıca etkili sağanak yağış sonucu Fatsa Organize Sanayi Bölgesi de su altında kaldı.

Ayrıca etkili sağanak yağış sonucu Fatsa Organize Sanayi Bölgesi de su altında kaldı.

İşte felaketin yaşandığı Ordu'dan görüntüler:

Ordu Valiliği: "550 fındık işçisi tahliye edildi"

Ordu Valiliği: "550 fındık işçisi tahliye edildi"

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü mevkinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir.' denildi.

2.5 ton fındık sele gitti

2.5 ton fındık sele gitti

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekiplerle birlikte sahada incelemelerde bulundu.Can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

'Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim.'

Başkan Yanık ayrıca ' 2.5 ton civarında fındık yağışta sele gitti, üretici yola sermişti.' dedi.

Soylu: "Zararları devlet karşılayacak"

Soylu: "Zararları devlet karşılayacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'nun Ünye ilçesi Cevizdere mevkisinde, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımı sağlayan ve aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Soylu burada gazetecilere yaptığı açıklamada  'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır.' dedi.

Ordu'daki selin ardından objektiflere yansıyan kareler...

Ordu'daki selin ardından objektiflere yansıyan kareler...
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ordululara hizmet diye pazarlanan köprüler yıkılıyor, otoyollar çöküyor. Seçim propagandası olarak kullanılan Karadeniz Sahil Yolu kapatılıyor. Zaten üç kuru... Devamını Gör

Dünkü dolar euro yükseliyor medya haber yapmıyor yazısında inşallah bunların akıllarını başlarına getirecek bir şey olur demiştim.Belki bu sel, sağlam olmaya... Devamını Gör

Son dereye hes yapıldığında, son yeşil alan imara açıldığında, son yaylaya oteller dikildiğinde ak adam betonun yenmediğini anlayacak..!