Görüş Bildir
Haberler
Online Bankacılığın Artması ve Teknolojinin Gelişmesiyle Birlikte Bir Anda Hayatımıza Giren 8 Terim

Online Bankacılığın Artması ve Teknolojinin Gelişmesiyle Birlikte Bir Anda Hayatımıza Giren 8 Terim

31.08.2022 - 23:19

Online bankacılığın ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir anda hayatımıza giren 8 terimi listeledik. İyi okumalar!

Firewall

Firewall

Firewall (güvenlik duvarı), özel ağa veya özel ağdan yetkisiz erişimlerin önüne geçen bir tür yazılım programı. Online bankacılık faaliyetlerinin yürütülmesinde de, bilgisayarınızı olası veri açıklarından koruyacak kişisel bir firewall programı kullanabilirsiniz.

SSL

SSL

SSL (Secure Socket Layer), bilgi transferi işlemlerinin iki taraf için de şifreli olarak yürütülmesini sağlayan bir tür güvenlik protokolü. Site adresinin başındaki emare 'http://'' yerine 'https://'' ise verileriniz şifreleniyor ve korunuyor demektir.

3D Secure

3D Secure

3 boyutlu bir güvenlik protokolü olan 3D Secure, en çok tercih edilen güvenlik sistemlerinin başında geliyor. Bu protokol sayesinde alışverişlerin kart sahibinin bilgisi ve rızası dışında yapılmasının önüne geçiliyor, onay şartı aranıyor.

Şifreleme

Şifreleme

Yetkisi olmayan kullanıcıların bilgiye erişimini engellemek üzere, girdiğiniz bilgileri kodlanmış hale getirip 'şifreleyen' hizmetler de internet bankacılığı sayesinde hayatımıza girdi.

Dijital cüzdan

Dijital cüzdan
www.isbank.com.tr

Elektronik işlemler yapmaya olanak sağlayan elektronik cihazlara verilen bu ad, dijital bankacılığın yaygınlaşması ile hayatımıza girdi. Her türlü online alışveriş işleminde kredi, banka veya ön ödemeli kartların tek yerde tanımlandığı bu cüzdan sistemi; kart bilgilerinin sisteme güvenli bir şekilde eklenmesini ve buradan harcama yapılabilmesini sağlıyor.

Tek kullanımlık şifre

Tek kullanımlık şifre

Tek Kullanımlık Şifre, adından anlaşılacağı üzere bir kereye mahsus kullanılabilen güvenli bir şifre çeşidi. Genellikle internet alışverişlerindeki 'iki adımlı doğrulama' sistemlerinde kullanılan bu şifre türü, kullanıcının ilk doğrulama adımını geçtikten sonra ikincide sunulan şifreyi girmesiyle alışverişin olabilecek en güvenli hale getirilmesini sağlıyor.

Güvenli oturum

Güvenli oturum

İnternet bankacılığı hizmetlerinde kullanılan bu hizmet, üçüncü şahısların bilgilere erişmesine engel oluyor. Verilerin şifreli bir hale getirilmesi için de yukarıda bahsettiğimiz 'SSL' teknolojisine başvuruluyor.

IBAN

IBAN
www.isbank.com.tr

IBAN (International Bank Account Number), para transferlerinin hızlandırılması adına Avrupa Birliği düzenlemeleri kapsamında geliştirilen bir uygulama. IBAN ile tüm kuruluşlar arasındaki para transferlerinde gecikmeler minimize ediliyor. Bir IBAN sadece tek bir banka hesabına bağlı olabileceği için güvenlik sorunları da ortadan kalkmış oluyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
39
37
33
30
25
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B. h.

Flört etmemeye önem verelim [ Haramdır. ]