Görüş Bildir
Haberler
Onları Uğursuz Sananlara İnat Çok Sevilen Ekranların En Popüler 20 Kara Kedisi

Onları Uğursuz Sananlara İnat Çok Sevilen Ekranların En Popüler 20 Kara Kedisi

Fulin
09.10.2017 - 09:34

Siyah kedilerin uğursuz olduğu batıl inancı günümüzde eskiye oranla oldukça azaldı. Bunun en önemli sebebi popüler kültür sayesinde hayatımıza giren kara kediler olabilir diye düşündük ve hazır Cadılar Bayramı yaklaşırken onlardan bahsetmek istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salem

1. Salem

Popüler kültürde kara kedi deyince akla kuşkusuz ilk o geliyor. 90'ların efsane dizisi Sabrina'nın efsane karakteri Salem, bir robot olarak nasıl başrol olunacağını herkese göstermişti. Onun laf sokmalarını özlememek mümkün değil.

2. Sylvester

2. Sylvester

Çizgi film tarihinin en saf karakterlerinden biri olan Sylvester, Tweety uğruna ömrünü çürüttü. Şu sıralar bir sahil kasabasında emekliliğin tadını çıkarıyor olmalı.

3. Penelope Pussycat

3. Penelope Pussycat

Adını çoğumuz bilmesek de Aşık Kokarca Pepe'nin vazgeçemediği aşkı, dişi kara kediyi yaşı yetip de hatırlamayan yoktur. Erkek ısrarcılığına sonuna dek karşı koyan koca yürekli bir kediydi o.

4. Luna

Ay Savaşçısı'nın cefakar yoldaşı, Usagi'ni tüm manyaklıklarını kontrol edebilen bir sabır taşı... Luna, Ay Savaşçısı hayranları için kuşkusuz çok ayrı bir yerde.

5. Jiji

5. Jiji

Miyazaki imzalı 1989 tarihli Küçük Cadı Kiki animede yer alan küçük kedi Jiji, ikonik karakterler arasında yer almayı başardı. Jiji halen Japonya'nın önemli anime figürlerinden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Snowball

Simpsonlardan başka kim kara kediye kar topu adını koyar ki? Snowball aslında beyaz bir kediydi, öldüğünde siyah bir tane sahiplendiler ve adını Snowball II koydular. Snowball'un şu anki adı da aslında Snowball V, çünkü kedi bazı bölümlerde ölüyor ve aile aynı görünümde bir kedi daha alıyor.

7. Felix

7. Felix

Tarihin ilk animasyon karakteri olan Felix The Cat, zamanla popüler kültürün ikonlarından biri haline geldi. Onun siyah olma sebebi tamamen dönemin teknik sebepleriydi, ilk kez çizildiği 1919 yılında henüz sessiz sinema çağı yaşanıyordu.

8. Lucifer

8. Lucifer

Sindirella animasyonunun şımarık, obur ve bencil kedisi Lucifer pek de sevilesi bir karakter sayılmazdı aslında.

9. Catwoman

9. Catwoman

Teknik olarak bir kedi değil, ama sonuçta o da fantastik dünyadan. Her kostüm partisinin vazgeçilmezi olan kedi kadın da ilhamını siyah kedilerden alıyor.

10. Chococat

10. Chococat

Hello Kitty ile tanıdığımız Sanrio'nun en popüler karakterlerinden biri de kuşkusuz kara kedi Chococat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aristokediler

Yine bir Disney animasyonu olan eğlenceli filmde birkaç kara kedi yer alıyordu. Büyük kara kedi Scat'i efsane müzisyen Louis Armstrong seslendirmişti.

12. Butch

12. Butch

Tom ve Jerry'de zaman zaman Tom'a rakip olan bu kedinin kariyeri pek uzun ömürlü olmadı. Jerry hepsinin hakkından geldi.

13. Figaro

Pinokyo ve Gepetto ustanın sevimli kedisi Figaro uykuyu çok sevmesiyle hafızamıza kazınmıştı.

14. Diana

14. Diana

Jewelpet, Japonya'da bir oyuncak serisi olarak başlamış, daha sonra medyaya yayılan bir çılgınlık olarak devam etmişti. Diana da bu serinin kara kedisiydi.

15. Kuro

15. Kuro

Love Hina adlı manga ve anime serisinin kara kedisi Kuro, büyük kulaklarıyla dikkat çekiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mittens

16. Mittens

2008 tarihli animasyon Bolt'tun karakterlerinden biri olan Mittens; terk edilmiş, mutsuz ve depresif bir sokak kedisiydi.

17. Pusstfoot

Looney Tunes karakterlerinden iri yarı köpek Marc Antony'nin her zaman yanında olan minik kedicikti.

18. Kuroneko-sama

18. Kuroneko-sama

Trigun adlı animeyi bilmeyenlerin dahi figür olarak bildiği bu kedi, anime kültürünün en popüler hayvanlarından birisi.

19. Pagan

19. Pagan

Hayalet Avcıları'na 1997'de dahil olmuştu, Kylie Griffin'in kedisidir.

20. Scratchy

20. Scratchy

Simpsonlar'da yer alan bir diğer kedi de Tom ve Jerry eleştirisi olan Itchy & Scratchy'deki Scratchy. Tom gri olmasına rağmen o siyah.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
56
47
9
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sylvester bebeğim 💜

Faffa

Uğursuz diye öldürülen yerlerde veba salgını almış başını gitmiş zaten.

Pasif Kullanıcı

Bunlar da ayrı bir minnoş bizim bahçeye geliyor kocaman bitane hişşşşt negro diyorum kendini güzel güzel yere sürtüyor sevgi dolu. Gece çok garip oluyor, sa... Devamını Gör