Görüş Bildir
Haberler
Onlar Bizim Geleceğimiz: UNICEF, Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Bağış Topluyor!

Onlar Bizim Geleceğimiz: UNICEF, Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Bağış Topluyor!

Binlerce çocuğun hayatı, yıkıcı depremler sonrası risk altında

Binlerce çocuğun hayatı, yıkıcı depremler sonrası risk altında

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 depremin ardından toplam 243 deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya ve Suriye'de büyük hasara yol açtı.

Aralarında çocukların da bulunduğu 20 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. Hayatını kaybeden ve yaralananların sayısı ne yazık ki hızla artıyor.

Çocuklar evlerini kaybetmiş durumda, bazılarının ailelerinden kayıplar var. Barınma, gıda, giysi, hijyenik malzemeler ve psikososyal destek ihtiyacı derinleşiyor. Lütfen bu felaketten etkilenen çocuklara insani yardım ulaştırmak için bize destek ol.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağışım ne işe yarayacak?

Bağışım ne işe yarayacak?

Halihazırda Türkiye’nin güneydoğusunda dezavantajlı çocukların kaliteli eğitime ulaşması için kamu ve sivil toplum ortaklarıyla geniş çaplı bir program yürüten UNICEF bölgeyi iyi tanıyor ve acil insani yardım konusunda öncü ve uzman.

UNICEF, bölgede acil insani ihtiyaçlar ve genişletilmiş yardım müdahaleleri konusunda çalışıyor. UNICEF, çocuklar için çok ihtiyaç duyulan kışlık giysiler, battaniye ve hijyen malzemelerini bölgeye ulaştırıyor ve etkilenen bölgelerde yaşayan çocukların güvenli alanlara tahliyesini sağlıyor. Ayrıca uzun vadeye yayılan bir planlamayla refakatsiz çocuklar için çocuk koruma, çocuklara ve ailelere acil psikososyal destek sağlanması, Çocuk Dostu Alanlar ve eğitim için geçici öğrenme alanları oluşturulması, su şebekeleri üzerindeki kesinti/hasarların değerlendirilmesi, ve sağlık/beslenme malzemeleri ulaştırılması planlanıyor. Sen de katkıda bulunabilirsin.

https://bagis.unicefturk.org/guneydogudepremi

"UNICEF TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ" hesap ismiyle TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş hesaplarına açıklamada "TÜRKİYE" yazarak bağış yapabilirsiniz.

TL IBAN: TR74 0006 4000 0014 2380 0010 06 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS

EURO IBAN: TR79 0006 4000 0024 2380 0010 08 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS

USD IBAN: TR09 0006 4000 0024 2380 0010 07 | SWIFT/BIC kodu: ISBKTRIS

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın