Görüş Bildir
Haberler
Onedio'da Reklam Vermek için Farklı, Ama Bir O Kadar Anlamlı 10 Sebep

Onedio'da Reklam Vermek için Farklı, Ama Bir O Kadar Anlamlı 10 Sebep

Onedio Sales
11.04.2014 - 12:30

Onedio'da Viral İçerik Yaratabilirsiniz!

Onedio'yu severek ve ilgiyle takip ettiğinizi biliyoruz :) Teşekkürler!

Peki Onedio'da içeriklere sponsor olarak reklam verebileceğinizi biliyor musunuz? İçerik tabanlı bir sosyal paylaşım platformu olan Onedio.com'da firmanıza ve projelerinize uygun içerik oluşturup sponsorlu olarak Onedio.com anasayfası ve tüm haber sayfalarında gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Oluşturulacak viral içeriğiniz Onedio.com sosyal medya hesapları ve çok takipçili paylaşımcı network'ü aracılığıyla sosyal medyaya ayrıca servis edilir.

'Neden Onedio ile çalışmalıyım?' diyorsanız, sizler için nedenleri sıraladık:

1. Türkiye’nin ilk ve tek “İçerik Tabanlı Sosyal Ağı” olması

1. Türkiye’nin ilk ve tek “İçerik Tabanlı Sosyal Ağı” olması

Onedio içerik merkezli bir sosyal ağdır. Haber sitesi, liste sitesi ya da video sitesi değildir. Onedio’da kullanıcılar (ve markalar) profil oluşturup içerik üretebilir, diğer kullanıcıları ve konuları takip edebilir ve mesajlaşabilir.  Okuyucularsa Haber, Video, Görsel ve Test içeriklerinin en iyilerini ana sayfalarında “Timeline” mantığı ile görür.

2. Ayda tam 10 Milyon farklı kişi tarafından 30 Milyon defa ziyaret edilmesi

Onedio.com, henüz Ağustos 2012'de yayına başlamış olmasına rağmen, müthiş bir ivme yakalayarak, günlük 600.000 ve üzeri tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilen ve 350.000'in üzerinde kayıtlı üyesi bulunan bir sosyal ağa dönüştü.

3. Her kesimden Internet kullanıcısına ulaşma imkanı sunması

tinypic.com

Onedio’da içeriği hızlı tüketmeyi seven, sosyal medyayı çok aktif kullanan, içerikleri mobil olarak da tüketen ve paylaşmayı çok seven bir kitleye hitap edilir.

Onedio.com ziyaretçileri arasında kadın-erkek oranı %52-%48'dir.

Ziyaretçilerin %45'i 18-24 yaş, %35'i 24-35 grubundan oluşur.

4. Marka bilinirliğine katkı sağlaması

Onedio bünyesinde oluşturulacak sponsorlu viral içerikler, Marka ya da alt markalar adına oluşturulan profillerin altında yayına alınır. İçeriğin markanız aracılığla kullanıcıya ulaştırıldığı belirtilir, içerik sayfasının sağ tarafında ise social box'larınız sabitlenir. Böylece üretilecek tüm içerikler, size özel sayfalardan tüketiciye sunulmuş olur ve marka mesajınızı vermeniz sağlanır.

5. Yüksek geri dönüşlü kampanyalar oluşturulabilmesi

Onedio'da içerikler tamamen sosyal medyada oluşacak viral etkisi ve markanın bu kampanyayla ulaşmaya çalıştığı kitle gözetilerek oluşturulur. Sayfanın başlığından itibaren tüm içerik kampanyanın hedef kitlesine yönelik olarak eğitici, öğretici, eğlendirici ve ilgi çekici bilgiler barındırır. 

Konsept bütünlüğü oluşturulması sayesinde, içeriğe markanın videosunun yerleştirilmesi, ilgili kampanya sayfası ya da satış / kayıt sayfasına yönlendirme yapılması durumlarında %8 ile %20 arasında değişen tıklanma oranlarına ulaşılabilmektedir.

6. Sponsorlu içeriklerin okuyucuyu rahatsız etmiyor oluşu

Sponsorlu içerikler Onedio içerisinde açıkça farklı renklerde belirtilir, markanın adı içeriğin altında gözükür ve net bir şekilde içeriğin sponsorlu olduğu yazar. Okuyucu o içeriği tüketirken onun marka tarafından yaratıldığını bilir. İlgi odaklı bir segmentasyon yapıldığı için, okuyucu içeriğin sponsorlu olmasına takılmadan içeriği tüketir. Onedio’daki sponsorlu içerikleri okuduktan sonra sosyal medya hesaplarında paylaşan okuyucu oranı ortalama %3’tür.

7. Farklı Alternatifler Sunuşu

Onedio, fiyatlandırmayı markalar için oluşturulan sponsorlu içeriklerin ulaştığı tekil kişi başına yapar. İçerik başlığı ile hedef kitleyi içeriye çekip, markanın mesajını vererek CTR oranlarını maksimize eder.

Kampanyanın içeriğine bağlı olarak, hem mobil hem de web tabanlı olarak sponsorlu liste ve quiz çalışmaları yapılabilir. Özellikle e-ticaret sitelerine yönelik olarak Brand&Click modelinde listeler de oluşturmak mümkündür.

8. Okunma (Engagement) bazlı performans ölçümü!

Onedio'da sponsorlu içerik kampanya performansları CPM, CPC gibi ölçümlenebilinirliği düşük yöntemlerle değil, CPE (Cost-per-Engagement) yönetimiyle ölçülür. 

Okunmalar sayılırken sayfada en az 1 dakika kalmış olması, scroll-down yapıyor olması gibi kriterlere bakılır. Böylelikle içeriği tam olarak kaç kişinin tükettiği, içerikte ortalama ne kadar süre geçirildiği, Facebook ve Twitter'da ne kadar ve nasıl paylaşıldığıyla ilgili detaylı bilgiler kampanya sonunda firmaya sunulur.

9. Yüksek Paylaşım Oranları ve Sosyal Medya Entegrasyonu

Onedio'da yayınlanan tüm sponsorlu içerikler sosyal medyada kolayca paylaşılabilecek ve yayılabilecek, viral etkisi olan içeriklerden oluşur. Bu içerikler, tüm okuyucular tarafından anında Timeline'larında paylaşılabileceği gibi, gerektiğinde toplam 1,000,000 takipçili Onedio.com Facebook hesabından ve toplam 2 Milyon takipçili Onedio.com Twitter hesaplarından sosyal medyaya servis edilir.

Ayrıca markanın tercihi ve kampanya boyutuna bağlı olarak, toplamda 5 Milyondan fazla Twitter takipçisine ulaşabilen çok takipçili 'SuperSharer' hesaplar aracılığıyla da içerik paylaştırılabilir.

Onedio tarzı ile, viral potansiyeli yüksek içerikler oluşturulabilmesi sayesinde, Facebook ve Twitter'da 50.000'den fazla paylaşılmış sponsorlu içerikler bulunmaktadır.

10. Büyük markaların birçok kez tercih ettikleri bir mecra olması

10. Büyük markaların birçok kez tercih ettikleri bir mecra olması
d.pr

Farklı ve yenilikçi bir tarzı olmasına rağmen Onedio, şimdiden birçok global ve lokal marka tarafından birçok kez tercih edildi. 2014 yılının ilk yarısında 300'den fazla sponsorlu içerik yayınlandı!

Yanlış biliyor olamazlar değil mi? ;)

BONUS 1: Tüm bu özelliklerden faydalanmaya başlamak çok kolay!

Onedio'da hesap açmak ve içerik üretmek tamamen ÜCRETSİZ! Markanızı güçlendirecek viral içerikler oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz!

Tüm bu konular hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız sales@onedio.com adresi üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylar: onedio.com/reklam

BONUS 2:

İlham verecek sponsorlu içerik örnekleri için sizi buraya alalım.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
16
7
6
6
4
4