Görüş Bildir
Haberler
Ölü Kaç Günde Çürür? Ölülerin Çürümesi Olayı

Ölü Kaç Günde Çürür? Ölülerin Çürümesi Olayı

Mustafa Güneş
27.06.2014 - 15:18 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 16:13

Ölü Kaç Günde Çürür? Ölülerin Çürümesi Olayı

Ölümden sonrası hepimizin oldukça merak ettiği konulardan biridir. Pek çok kişi ölümden sonra vücudumuzda ne gibi değişimlerin yer alacağını merak eder. Bununla ilgili olarak en çok sorulan sorulardan biri de ölünün kaç gün içerisinde çürüyeceğidir. Ancak bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü çok önemli faktörler bu konuya etki etmektedir.

Öncelikle cesedin gömüldüğü toprağın yapısı ve nem miktarı oldukça etkileyicidir. Kuzeyde yer alan ülkelerde toprak yılın önemli bir kısmında donmuş halde bulunduğundan dolayı cesetlerin aylar boyu bozulmadan toprak altında kalabildiği görülmüştür. Bu nedenle ortalama koşulları baz alarak değerlendirme yapmak gerekir. Öldükten sonra vücutta ölümün ilk belirtileri birkaç dakika içerisinde kendini gösterecektir. 30 dakika içerisinde kalpte ve diyaframda ölü sertliği oluşmaktadır. Bu andan itibaren vücudun çeşitli bölgelerinde morluklar oluşmaya başlar. 15-25 saat arasında vücut sıcaklığı ortam sıcaklığına düşer. İlk çürümeler 36-48 saat diliminde başlar.

Bundan sonraki süreç ise tamamen dış ortam etkenliğine bağlıdır. Ölü çok hızlı bir şekilde çürüyebilir. Ancak öldükten 20 gün içerisinde cesette çok ciddi çürümeler oluşacaktır. Bu önemli çürümelerin hemen arkasından ise oldukça uzun sürebilecek bir süreç olan kasların sabunlaşması gelecektir. Kasların tam olarak eriyip gitmesi 4 yılı kadar bulabilir. Kaslar da gittiğinde vücutta sadece kemik ve kemik yapıları kalır. Bunlardan ilk olarak kıkırdak doku zarar görmeye başlar. Bu nedenle iskelet ayrılmaya başlar. Kemiğin tamamen yapısını kaybetmesi oldukça zordur. 50 yıl gibi bir sürenin ardından tamamen süngerleşir. Ancak tamamen kaybolması oldukça zordur.

İnsan öldüğü ilk andan itibaren yok olmaya başlar. Bunun etkileri vücut sıcaklığının düştüğü andan itibaren görülür. Ancak tüm etkenler dış ortam şartlarına bağlıdır.

Ölü Kaç Günde Çürür? Ölülerin Çürümesi Olayı

Kaynak: http://www.sosyalinter.net/olu-kac-gu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın