Görüş Bildir
Haberler
Olimpiyat Tarihine Damgasını Vurmuş 9 Müthiş Performans

Olimpiyat Tarihine Damgasını Vurmuş 9 Müthiş Performans

Dolores Haze
07.05.2016 - 12:45

Azmin, şansın ve yenilikçiliğin önemini gözler önüne seren, olimpiyatlardaki en akıl almaz 9 performansa Imgur'da rastladık. İşte olimpiyat tarihine adını altın harflerle yazdırmış 9 an:

Kaynak: https://imgur.com/gallery/AFgU0
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 1996 - Atlama beygirinde ABD'ye altın madalya kazandıran Kerri Strug.

Önceki atlayışında bileğini inciten Kerri, pes edip gitmek yerine sakat haliyle ülkesine altın madalya kazandırmıştı.

2. 1992 - Birleşik Krallık'tan Linford Christie, 100 metrede altın madalya kazandı.

1988'de gümüş madalya kazanmış olan Christie, 32 yaşındayken birincilik elde ederek bu dalda altın madalyayı kazanan en yaşlı kişi oldu.

3. 1968 - Dick Fosbury, "Fosbury tekniği" ya da "Ters uçuş" olarak bilinen tekniği ilk kez icra ediyor.

Fosbury, 1968 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmasının yanında bir de bugün neredeyse tüm yüksek atlamacılar tarafından kullanılan bu tekniği geliştirmişti.

4. 1960 - Etiyopyalı Abebe Bikila, çıplak ayakla koştuğu maratonda altın madalya kazanıyor.

1960 Yaz Olimpiyatları'nın sponsoru olan Adidas'ın ayakkabıları sınırlı sayıdaydı ve denediği ayakkabı Bikila'nın ayağına uymamıştı. Bikila, yarıştan birkaç saat önce, antrenman sırasında yaptığı gibi çıplak ayakla koşmaya karar verdi.

Yarıştan sonra, neden çıplak ayakla koştuğu yönündeki soruları şöyle yanıtladı: 'Bütün dünyanın ülkem Etiyopya'nın her zaman azim ve kahramanlıkla kazandığını bilmesini istedim.'

5. 1988 - ABDli Florence Griffith Joyner, 100 ve 200 metrede altın madalya kazanarak, iki yeni dünya rekoruna imza atıyor.

Banka memuruyken dünyaca ünlü bir kısa mesafe koşucusu haline gelen Flo-Jo, sezonun başlarında herhangi bir olağanüstü performans göstermemesine rağmen U.S. Olympic Trials çeyrek finalinde 100 metreyi 10.49 saniyede koşarak bir dünya rekoruna imza atmıştı. 200 metre yarı finalini 21.56 saniyede tamamlayan Flo-Jo, finali ise 21.34 saniyede koşarak kendi rekorunu kırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 1960 - Muhammed Ali, altın madalya kazanıyor.

Muhammed Ali, Roma Olimpiyatları'na hafif ağır siklet kategorisinde yarışmak üzere katıldı ve yalnızca 18 yaşında olmasına rağmen, dört dövüşün dördünü de rahatlıkla kazandı. Finalde, üç Avrupa şampiyonluğu olan Zbigniew Pietrzykowski'yi yenerek altın madalyayı eve götürdü.

7. 1972 - Sovyetler Birliği'nden Olga Korbut, sonradan Korbut Fiskesi olarak anılacak hareketi sergiliyor.

Olimpiyatlar sırasında Korbut, takım yarışmasındaki dinamik performansından ötürü favoriler arasında gösteriliyordu; ancak başarısız olunca ünvan takım arkadaşı Ludmilla Tourischeva'ya gitti. Buna rağmen Korbut, denge kalası, yer egzersizi ve takım oyununda 3 altın madalya kazandı. Asimetrik barlarda ise tarihteki en tartışmalı bitişlerden birine imza atarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

8. 2000 - Ekvator Ginesi'nden Eric Moussambani, serbest stilde 100 metreyi tamamlıyor.

Nijeryalı Karin Bare and Tacikistanlı Farkhod Oripov'la yarışan Moussambani, rakiplerinin yanlış başlangıç yaptıkları gerekçesiyle elenmeleri sonucunda kendini yalnız yarışırken buldu. Olimpiyatlardaki tek performansı bu olsa da, Moussambani ilerleyen dönemde 100 metre serbest stilde 57 saniyelik milli rekora imza attı.

9. 1976 - Romanyalı Nadia Comăneci, asimetrik barlarda kusursuz bir performansa imza atıyor.

Comăneci, Montreal'de düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nın yıldızlarından biri olduğunda henüz 14 yaşındaydı. Zorunlu takım müsabakasında asimetrik barlardaki performansıyla tam puan alarak modern jimnastik olimpiyatları tarihinde bu skora imza atan tek kişi oldu. Oysa Olimpiyatlar başlamadan önce, puan tahtalarını üreten firma, jimnastik dalı için dört hanenin gerekli olup olmadığını sorduğunda, yetkililer gülerek tam puan almanın imkansız olduğunu söylemişti!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
193
49
25
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mekanikdesign

son videodaki kız çubuğun içinden geçti sanki

D.O.S.

fenerbahçeli cemil,taçsız kral pele,nadya komenaçhi... :)

cristophernolann

michael phelps neden yok acaba ?

KoelBloedig

doping olabilir mi acaba?