Görüş Bildir
Haberler
Okmeydanı'ndan Tüyler Ürperten Görüntü

Okmeydanı'ndan Tüyler Ürperten Görüntü

Fatih UZUN
22.05.2014 - 23:30 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 10:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Okmeydanı'nda 1'i ağır 9 yaralı

Okmeydanı'nda dün geceyarısına kadar süren olaylarda 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Gece boyunca Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de gerginlik yaşandı.

Okmeydanı'nda bu gece çıkan olaylarda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7'si polis 9 kişi yaralandı.

Mithatpaşa Caddesi'nde bekleyişini sürdüren grup, burada önlem amaçlı bulunan Çevik Kuvvet polislerine zaman zaman taş ve şişe atmaya devam etti. Polis ekipleri de TOMA ile tazyikli su sıkarak göstericilere müdahalede bulundu.

Göstericiler, polis ekiplerinin bekleyişini sürdürdüğü Piyalepaşa ile Mithatpaşa caddelerinin birleştiği noktaya patlayıcı madde attı. Patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 polis memuru ile 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Gözünden yaralanan bir vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Gazi Mahallesi'nde polis müdahalesi

Sultangazi ilçesinde Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Göstericiler bir otomobil ve çok sayıda çöp konteynerini ateşe verirken, gruba TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı.

Sultangazi, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurulan Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı.

Göstericiler, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu. Bir grup gösterici yol kenarında bulunan bir otomobili yolun ortasına getirerek aracı ters çevirdi.

Göstericiler otomobil ve daha önceden hazırlanan barikatları ateşe verdikten sonra polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli attı. Polis, gruba panzer ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak, gaz bombasıyla müdahale etti.

Ekipler, ateşe verilen barikatları ve yanan otomobili TOMA ve panzerden su sıkarak söndürdü. Yanan otomobil kullanılamaz hale gelirken, göstericiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Sancaktepe'de olaylar

Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında toplanan bir grup, yollara barikat kurdu. Göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Zırhlı polis aracı alev aldı

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup, yeniden toplandı. Grubun attığı bir molotof, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç TOMA tarafından söndürüldü. 

Okmeydanı'nda kurşunla yaralanan polis memurunun tedavisi sürüyor

Okmeydanı’nda sabah saatlerinde başlayan ve gece ilerleyen saatlere kadar süren olaylarda Talha İşlek isimli polis memuru sol siz kapağından isabet eden kurşun ile yaralandı. Olay yerindeki bir taksi ile Şişli Florance Nightingale hastanesine götürülen yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de yazılı bir açıklama yapılmıştı. Yazılı açıklamada, 'Okmeydanı'nda devam eden olaylarla ilgili olarak polise yapılan silahlı saldırıda (1) polis memuru daha ayağından yaralanmış olup; hastanede tedavisi devam etmektedir.' denilmişti.

Vali Mutlu: parça tesirli bomba

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili twitter hesabından bir açıklama yaptı. Vali Mutlu, 'Bu gece Okmeydanı'nda polise yönelik el yapımı parça tesirli bombalı saldırıda,1'i ağır 2 vatandaşımız ve 7 polisimiz yaralanmıştır' dedi.

CNN Türk | DHA

.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0