Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak? Öğretmenlere Aşı Zorunlu Mu? Bakan Selçuk'tan Açıklama Geldi...

Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak? Öğretmenlere Aşı Zorunlu Mu? Bakan Selçuk'tan Açıklama Geldi...

Müge Kakşi
15.02.2021 - 18:24

Koronavirüs salgını nedeniyle aşılama çalışmaları başladı. Önce sağlık çalışanları, ardından 65 yaş üstü vatandaşların aşılanması derken köy okullarının açılmasıyla öğretmenlerin ne zaman aşılanacağı merak konusu oldu Öğretmenlerin ne zaman aşı olacağı ile ilgili Bakan Selçuk'tan beklenen açıklama geldi. Peki öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlere aşı zorunlu mu? 2021 öğretmenlerin aşılanma tarihi ve detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Selçuk Açıkladı, Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Bakan Selçuk Açıkladı, Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Köy okulların yüz yüze eğitimin başlaması ve 1 Mart’ta da ilkokulların tamamı ile lise son sınıfta yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle henüz aşılanmayan öğretmenlerin ne zaman aşı olacakları merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün Gödekli Köyü’nde yüz yüze eğitimin başladığı bir köy okuluna giderek ikinci dönemin başlangıcında önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan biri de öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili süreç oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı son dakika açıklamasında yer alan bilgilere göre öğretmenler Şubat ayı sonunda aşılanmaya başlanacak.

Okulların açılışı için önemli konulardan birinin de öğretmenlerin aşısı olduğunu ifade eden Selçuk, 'Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde son derece önemli bulduğumuz bir konu da öğretmenlerimize aşı uygulaması. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak' dedi.

Öğretmenlerin Aşı Olması Zorunlu Mu?

Öğretmenlerin Aşı Olması Zorunlu Mu?

Aşılanma sürecinde ikinci sırada toplumla teması olanlar arasına öğretmenlerin de alınmasıyla ilgili görüşlerin sorulması üzerine Selçuk, bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu ile istişarelerinin olduğunu ve bir ön mutabakatın bulunduğunu dile getirmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı yürütülecek aşılama programında vatandaşları zorlayıcı bir uygulamanın olmayacağını belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, aşıların zorunlu olmayacağına ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları anımsatarak, 'Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak. Aşının gerekliliğini bilim insanlarımızla toplumumuza anlatarak ikna etme çabası içinde olacağız. Bunun dışında bir uygulama söz konusu olmayacak' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın