Görüş Bildir
Haberler
Öğrencisinin İhbarıyla Gözaltına Alınan Akademisyen Serbest

etiket Öğrencisinin İhbarıyla Gözaltına Alınan Akademisyen Serbest

Onedio Medya
31.12.2015 - 00:24 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 14:09

Amasya Üniversitesi'nde bir öğrencinin 'Hocam örgüt propagandası yapıyor, rahatsızım' diye 155'e ihbarda bulunması üzerine odasında gözaltına alınan Çise Atalay, bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Facebook

Evrensel'de yer alan habere göre TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülen Eğitim-Sen üyesi Atalay'a suçunun terör örgütü propagandası olduğu söylendi. 

Gerekçe olarak da bir öğrencisinin 155'e gönderdiği 'Öğretmenimiz terör örgütü propagandası yapıyor. Ben bu konuşmalardan rahatsız oluyorum' şeklindeki ihbarı gösterildi.

TEM Şubesi'nde ifadesi alınan Atalay'a şu sorular yöneltildi.

  • ‘Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde 17 Aralık 2015'de sınıfta öğrencilere hitaben o haftanın hırsızlıkla mücadele haftası olduğunu söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

  • 18 Aralık günü derse gelerek öğrencilere hitaben çok güzel bir şarkı dinleteceğinizi söyleyerek 16 yaşında PKK adına dağa çıkan ve orada yaşadığıyla ilgili görüntüleri olan ‘delila' isimli şarkıcının şarkılarını dinlettiğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız. Delila isimli şahıs kimdir?

  • 25 Aralık günü derste hükümetin doğu ve güneydoğudaki birkaç kişi öldürülecek diye bütün masum insanları aç susuz bıraktığını, suçsuz olarak cezalandırdığını söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

  • 25 Aralık günü derste 2010 yılında yapılan KPSS sınavlarında kopya çektirildiğini, bunun bilinçli yapıldığını, ancak daha sonra kopya çeken ve çektiren insanların aralarının bozulması sonucunda diğer masum insanlarında cezalandırıldığını söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

  • Anneniz Naciye Çiğdem Atalay isimli şahsın HDP Amasya 1'inci sıra milletvekili adayı olması dolayısıyla öğrencilere HDP'ye oy verin yönünde söylemlerde bulunduğunuz beyan edilmiştir. Bu hususta ifade veriniz?

Nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı

Nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı

Fotoğraf: Evrensel

Çise Atalay, bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Savcının Atalay için adli kontrol talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Evrensel ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
402
157
31
24
22
11
0