Görüş Bildir
Haberler
Ofis Renklerine Dikkat!

Ofis Renklerine Dikkat!

Filli Boya
04.02.2015 - 14:02 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 16:09

Çalıştığımız alanlarda evlerimizden daha çok vakit geçiriyoruz. Bu nedenle ofis renklerinin psikolojimiz üzerindeki etkisini göz ardı edemeyiz. Ofiste hangi renkleri nasıl kullanabileceğinize bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırmızı

Kırmızı

Özellikle gıda firmaları tarafından tercih edilen kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır ve iştahı açar. Ciddi ve kurumsal ofislerde pek tercih edilmeyen kırmızı, tasarım ofisleri için ideal bir renk. Göz yorgunluğuna neden olan kırmızıyı sadece bir duvarda ya da aksesuarlarda kullanmanızı öneririz. Filli Boya ColorExpress kartelasından B-120 ve B-135 renkleri tek duvarınızda kullanabileceğiniz kırmızı tonları arasında

Kahverengi

Kahverengi

Bir toprak tonu olan kahverengi samimi bir ortam yaratır. Bu nedenle toplantı odalarında kahverengi pek tercih edilmez. Çalışma alanları ya da bekleme salonunda bu rengi kullanmanızı öneririz. Filli Boya iç cephe kartelasından Maya veya Peri Bacası renklerini bu alanlarda kullanabilirsiniz. Kahverenginin her tonunu griyle kombinleyerek ofisinizin daha modern görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yeşil

Yeşil

Yeşil güven verici özelliğiyle biliniyor. Resmi kuruluşlarda tercih edilen yeşil doğru tonlarda kullanılmadığında ofisinizi bir devlet dairesine dönüştürebilir. Dinlendirici ve sakinleştirici özelliği olduğu için yeşili bekleme salonunda kullanabilirsiniz. Filli Boya ColorExpress kartelasından H-348 ve S-833 renkleriyle ofisinizi olduğundan daha lüks göstermeniz de mümkün.

Siyah

Siyah

Siyah, konsantre edici etkisiyle dikkat çeken bir renk. Güç, hırs ve tutkuyu çağrıştıran siyah, ofislerin vazgeçilmez renkleri arasında. Ofisin tamamında siyah kullanmak ciddi bir hata olabilir, çünkü ışığı emdiği için ofisinizi olduğundan karanlık gösterir. Bir duvarı veya duvarların yarısını siyaha boyayabilirsiniz. Her renkle kombinleyebileceğiniz siyahı parlak tonlardaki aksesuarlarla hareketlendirebilirsiniz.

Mavi

Mavi

Tansiyonu düşürdüğüne inanılan mavi huzurlu bir ofisin anahtarı olabilir.  Aynı zamanda mavi otorite ve verimliliği simgeler. Bu nedenle yönetici odaları maviye boyanabilir. Mavinin tonlarını dikkatli seçmenizi öneriyoruz çünkü ofisi bir hastahaneye dönüştürmek istemeyeceğinizi düşünüyoruz. Filli Boya ColorExpress kartelasından U-876 ve U-896 renklerini ofislerde kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz

Beyaz

Saflığın simgesi beyaz, ofislerde kullanılan en popüler renktir. Beyaz değişime en çabuk adapte olabilen renktir. Temiz ve güvenilir bir imaj için tercih edilebilir. Aynı zamanda beyaz ışığı yansıttığı için çalışanları motive eder.  Duvarları beyaz olan bir ofisi renkli aksesuarlarla canlandırmanızı öneririz. Kırık Beyaz ve Lületaşı renkleri beyazın en saf hallerini sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
17
8
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın