Görüş Bildir
Haberler
Odinin Mızrağı, Thor’un Çekici Adına: İskandinav Mitolojisini Konu Alan 10 Oyun

Odinin Mızrağı, Thor’un Çekici Adına: İskandinav Mitolojisini Konu Alan 10 Oyun

Ma Belle
03.11.2022 - 16:43 Son Güncelleme: 18.10.2022 - 05:37

Son yıllarda İskandinav mitolojisini konu alan yapımlarda gözle görülür bir artış görüyoruz. Diziler, filmler, kitaplar ve özellikle konsol oyunlarında mitolojik eserler hepimizin ilgisini çekmeyi başardı. Bu içeriğimizde İskandinav mitolojisini konu alan oyunları sizler için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Valheim

1. Valheim

Popülaritesi hızla artan oyunlardan biri olan Valheim, Viking temasına dayanan ve ağır ilerleyen bir oyun yapısına sahip. Acımasız keşifler yapıp hayatta kalmaya çalışacağınız bu oyunda kendi mıntıkanızı inşa ediyor, güçlendikçe savaşlara girip ganimet kazanıyorsunuz ve bu ganimetlerle kendi köyünüzü geliştiriyorsunuz. Bu bile milyonlarca oyuncuya sahip olmasının nedenlerinden sadece biri.

2. Ancestors Legacy

2. Ancestors Legacy

Ancestors Legacy, bizi orta çağın acımasız günlerine geri götüren bir oyun. Coğrafi koşulları sonuna kadar kullanacağınız ve ele geçirmek istediğiniz bölgelerdeki birliklerle gireceğiniz savaşlar oyunu daha da çekici kılıyor. Oyunda Vikingler, Anglo-Saksonlar, Almanlar ve Slavlar da olduğu için tadından yenmeyen bir oyun çıkmış ortaya!

3. Assassin’s Creed Valhalla

3. Assassin’s Creed Valhalla

Assasin's Creed'in 22.oyunu olan Valhalla, oyunun girişinde karşımıza iki zorluk derecesiyle çıkıyor. İkisinden birini seçtikten sonra da macera başlıyor. Düşman bölgeleri ele geçirmek için oluşturulan mekanikler, geliştirmekten büyü keyif aldığımız ve her adımda daha da güçlendiğimiz yetenek ağacı, önceki oyunlara göre geliştirilen karakter kişiselleştirme ve ekipman özellikleri ile oyun severlere keyifli dakikalar yaşatıyor.

4. God of War

4. God of War

God of War oyununu listemize eklemeseydik eminiz ki oyun severlere büyük bir ihanet etmiş olacaktık. Serinin ilk 6 oyunu Yunan mitolojisini barındırsa da, 2018 yılında değiştirilip İskandinav evrenine geçti. Oyunun başında, Kratos'un geçmişinden kalan izleri silmeye yönelik bir giriş yapılıyor. Başlangıç için biraz üzücü bir dinamiği olsa da bu girişten sonra aksiyon ve macera başlıyor. Mekan tasarımı, baba-oğul ilişkisi, gelişmiş balta kullanımı ve görsel ziyafetleri ile oyun severlerin her zaman aradığı bir oyun.

5. Northgard

5. Northgard

Northgard oyununda kendi üssünüzü inşa etmeye çalışıyorsunuz. Bu kulvardaki oyunların arasında görmeye alışık olmadığımız grafiklere sahip olması, bizde merak uyandırdı açıkçası. Gerçek zamanlı bir strateji türünde olan bu oyun, arşivinizde bulunması gereken oyunlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jotun: Valhalla Edition

6. Jotun: Valhalla Edition

Bir Viking savaşçısı olan Thora, yüz kızartıcı bir şekilde ölmüştür. Fakat Valhalla'ya gidebilmek için kendini Tanrılara kanıtlamak zorundadır. İskandinav mahlukları olan dev Jotun'lara karşı savaşın, gerçekçi İzlanda seslendirmeleri eşliğinde hikaye modundayken Thora'nın nasıl yaşadığını ve öldüğünü öğrenin. Elle çizilmiş animasyonları olması da oyunu daha da oynanır hale getirmiş!

7. Hellblade: Senua's Sacrifice

7. Hellblade: Senua's Sacrifice

Viking çağında bir Kelt savaşçı, ölü sevgilisinin ruhu için Viking Cehennemi'nde amansız bir mücadele veriyor. Oyun yayınlandığı günden itibaren birçok dalda ödüllere aday gösterildi. Ses efektleri ve oyun içi görsel atmosfer ile bambaşka bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.

8. Expeditions: Viking

8. Expeditions: Viking

8.yy sonlarında geçen hikayesi ile oyun dünyasına farklı bir soluk getiren Expeditions: Viking oyunu ile bambaşka bir deneyim yaşıyoruz. Ana kahraman önce babasını kaybeder, yalnız başına kaldığı için klanını savunmak zorunda kalır ve İngiltere üzerinden bir sefer düzenler. Viking temalı oyun arayanlar, Expeditions: Viking'e bir göz atabilir.

9. For Honor

9. For Honor

Sıraladığımız oyunlardan farklı olarak For Honor oyununda, Vikingler kana susamış ve savaş için her şeyi göze alabilen savaşçılar olarak karşımıza çıkıyor. Halkın tek dileği Valhalla'ya yükselmek ve zaferin sahibi olmak!

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Serinin en çok ses getiren oyunlarından biri olan Skyrim ile İskandinav dünyasına adım atıyoruz. Olay tam anlamıyla Viking dünyasını yansıtmasa da, oyun içi mekanlarıyla, karakterleri ve olay örgüleriyle Kuzey Mitolojisi'nden etkilendiğini apaçık gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın