Görüş Bildir
Haberler
Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Oculus Rift Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Sanal gerçeklik cihazlarının öncüsü olan Oculus Rift için resmi sistem gereksinimleri belli oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duyurulduğu günden bu yana büyük bir heyecan ve merakla beklenen sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift için nihayet resmi sistem gereksinimleri açıklandı.

Minimum olarak belirtilen sistem gereksinimlerine bakıldığında, ilk olarak Oculus Rift için oldukça iyi bir bilgisayar sistemine sahip olmanız gerekiyor.

Nvidia ve Oculus yapımcıları tarafından paylaşılan sistem gereksinimlerinin yanında ayrıca Nvidia tarafından da özel bir duyuru geldi. 

Oculus Rift cihazlarına özel bir logo hazırlayan şirket, cihazı çalıştırabilecek ekran kartlarında ve hazır kasalarında bu etiketi bulunduracak.

Oculus Rift'in yanı sıra HTC Vive, Samsung Gear VR ve Sony Morpheus gibi sanal gerçeklik cihazlarının da yıl içerisinde tüketicilerle buluşması beklenirken, bu cihazlar birbirine yakın olsa da farklı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde ön siparişe açılmasıyla birlikte fiyatı 600 dolar olarak belirlenen Oculus Rift'in, sistem gereksinimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.Oculus Rift Sistem Gereksinimleri

Ekran kartı: Nvidia GTX 970 veya AMD R9 290 

Dizüstü bilgisayarlar için: GTX 980 

İşlemci: Intel i5-4590 veya eşit güçte bir AMD işlemci

RAM: Minimum 8GB

Girişler: HDMI 1.3 portu, 3x USB 3.0 portu ve 1x USB 2.0 portu

İşletim sistemi: Windows 7 SP1 64 bit veya daha iyisi...

ShiftDelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
14
10
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darwinator

biz daha burada ekran kartı alamazken amerikada avrupada ufacık çocuklar bu teknolojiyi deneyimleyecek ya ona çok sinir oluyorum işte

Pasif Kullanıcı

Allah'tan bilgisayarım toplama. Yeni parça çıkınca onu alıyoruz yerine takıyoruz çok rahat oluyor. Tavsiye ederim.

Anıl Kılıçlı

Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar Reklamdaki çocukların ellerinde Oculus Riftler, ayaklarında hoverboardlar... Birbirlerininkin... Devamını Gör

F.Y.

ona uygun oyunlarıda değerlendirirsek 5000TL PC + 2500TL Gözlük + 500TL Oyun vs. ortalama 8000 TL. alabilecek kişilere iyi deneyimler.