Görüş Bildir
Haberler
Nusaybin'de PKK Saldırısı: 1 Şehit 2 Yaralı

Nusaybin'de PKK Saldırısı: 1 Şehit 2 Yaralı

Onedio Medya
30.04.2016 - 11:25

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların roketatarlı saldırısında 1 yüzbaşı ile 2 polis yaralandı. Ağır şekilde yaralanan yüzbaşının kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu öğrenildi. Öte yandan Kuzey Irak ve Şırnak kırsalındaki PKK hedeflerine 20 uçakla hava harekâtı düzenlendiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında saat 07,00 sıralarında sokağa konulan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Yüzbaşı şehit oldu

Çatışma sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. 

Konya'nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polis aracına roketli saldırı

Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir asker yaralandı. 

Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Nusaybin'de şehit sayısı 50'ye ulaştı

Bu sabah şehit edilen yüzbaşı Alper Kalem ile birlikte Nusaybin'de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı da 50'yi bulurken, dün itibarı ile de Valilik tarafından 308 PKK'lının öldürüldüğü bildirilmişti. 

Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonların sürdüğü bildiriliyor.

PKK hedeflerine hava harekâtı

PKK hedeflerine hava harekâtı

Öte yandan askeri kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Kuzey Irak'taki Kandil-Hakurk ve Avaşin'deki PKK hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendi.

Dün gece saat 23.00'de başlayan hava operasyonunun bugün 01.40'ta sona erdiği, tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtildi.

Ayrıca dün akşam alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi üzerine günün ilk saatlerine kadar Şırnak'ın Güneyçam kırsalındaki PKK hedeflerinin de savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metehan Akbergu

milletimiz arka sokaklardaki hüsnü öldü diye hüzünlenir şehitleri görmezden gelir.ulan askerimizin bir kuruş değeri bile yok bayrak için vatan için vefat ede... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

PKK tarihinin en büyük hatasını yaptı.Kürtlerin %70'nin nefretini kazandı.Bir daha bu topraklarda asala yaşayamayacak.