Görüş Bildir
Haberler
Nusaybin'de Özel Harekat Polislerinden Gazetecilere Saldırı Kamerada

Nusaybin'de Özel Harekat Polislerinden Gazetecilere Saldırı Kamerada

Onedio Medya
12.08.2015 - 11:54 Son Güncelleme: 12.08.2015 - 18:10

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Hükümet Konağı önünde nöbet tutan polislere el bombası ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı. Hastane önünde görüntü almaya çalışan gazetecilere yapılan saldırı nedeniyle 2 gazetecinin de yaralandığı belirtildi. TGC Yönetim Kurulu özel harekat polislerinin Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ahmet Akkuş ile Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Arif Altunkaynak’a saldırmasını kınadı. Artan terör olaylarını da kınayan TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında “Bugüne kadar sürdürülen ‘gazeteciye yönelik polis şiddetine cezasızlık’ politikasından vazgeçilmesi için iktidarı ve Meclis’i göreve çağırıyoruz” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görüntü almaya çalışan gazeteciler, özel harekat polisleri tarafından 'Çekmeyin. Örgüttensiniz hepiniz. Bir taneniz kalmasın. Defolun' şeklinde hakaretler havaya ateş edilerek kovalandı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, görüntü almaya çalışan gazetecilere özel harekat polisleri silahların dipçikleriyle saldırdı.

Olayda 2 gazeteci yaralanırken polisler bir gazetecinin çektiği görüntü ve fotoğraflara el koyup, fotoğraf makinesini kırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TGC: 'Nusaybin’de polisin DHA ve AA muhabirlerine yaptığı saldırıyı kınıyoruz'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Mardin-Nusaybin’de Hükümet Konağı’na yapılan roketatarlı saldırıdan sonra yaralı polislerin devlet hastanesine getirilişi sırasında haber yapmaya çalışan gazetecilere özel harekat polislerinin yaptığı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“TGC Yönetim Kurulu olarak son günlerde artan terör olaylarını büyük bir üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz.  En kısa sürede ülkede barışın yerleşmesini ve provokasyonların son bulmasını diliyoruz. Bu zorlu süreçte olayları izleyen meslektaşlarımızla ilgili de ne yazık ki her gün yeni bir saldırı olayına tanık oluyoruz.

Son olarak DHA ve Mardin Arena Gazetesi Muhabiri Ahmet Akkuş ile AA ve Nusaybinim Gazetesi muhabiri Arif Altunkaynak Hükümet Konağı’na yapılan saldırı ardından Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralı polislerle ilgili haber yapmaya çalışırken polis şiddetinin hedefi oldular. 

DHA VE AA MUHABİRLERİ HEM SALDIRIYA UĞRADI, HEM DE EKİPMANLARINA ZARAR VERİLDİ

Hükümet Konağı'na roketatarla saldırılmasını kınıyoruz. Ancak olayla ilgili olarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilere özel harekat polislerinin hakaret etmesi, silahların dipçikleriyle fiziksel saldırıda bulunması, silah doğrultması, fotoğraf makinelerine ve kameralarına el koyarak zarar vermesi kabul edilemez. Meslektaşlarımıza şiddet uygulayan polisleri kınıyor darp raporu alan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE GEREKLİ CEZA VERİLMELİ

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’tan olayın sorumlusu özel harekat polislerine gerekli cezanın verilmesi için soruşturma başlatmasını istiyoruz. 

Son yıllarda yaşanan her şiddet olayının ardından sorumluların bulunması için harcanacak çabayı gazetecilere saldırarak kullanan güvenlik güçlerine karşı yasal yaptırımın uygulanmasını bekliyoruz. 

Bugüne kadar sürdürülen ‘gazeteciye yönelik polis şiddetine cezasızlık’ politikasından vazgeçilmesi için iktidarı ve Meclis’i göreve çağırıyoruz.“

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0