Görüş Bildir
Haberler
Nurgül Yeşilçay'dan Onedio Sürprizi! Güçlü Kadınların Çok Sık Duyduğu 16 Klişe Söylem

etiket Nurgül Yeşilçay'dan Onedio Sürprizi! Güçlü Kadınların Çok Sık Duyduğu 16 Klişe Söylem

Merhabalar, ben Nurgül Yeşilçay :) Bugün sizlerle Onedio'da hazırladığım bir içeriği paylaşıyorum. Sizler için güçlü kadınların hayatları boyunca duydukları, duymaktan ifrit oldukları birtakım cümleleri derlemeye çalıştım. E tabii bunu yaparken, şimdiye kadar canlandırdığım güçlü karakterlerden de esinlendim. Hepinize iyi okumalar :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle hayatta olur olmaz her an karşımıza çıkan o cümleden başlayalım: "Yardıma ihtiyacın olmadığından emin misin?"

Pardon da, yardıma ihtiyacım olsa isterim. İstemiyorsam yardıma ihtiyacım yoktur. Çok basit bir denklem aslında ama kimisine anlatamıyorsun işte. (Sultan/ Sultan)

2. Kaş yapayım derken göz çıkarmanın vücuda gelmiş hali: "Erkek gibi kadınsın…"

İnsanın gerçekten Gülseren gibi kafalarına şu kavanozu atası geliyor :) Çok sağ ol ya, sen şimdi bunu dedin ya, yeminle bu akşam yatağımda rahat uyuyacağım, sonunda erkek gibiyim diyeceğim. Maalesef güçlü ve başarılı olmanın erkeklikle ilişkilendirildiği bir toplumda, bu söze de sık sık maruz kalıyorsunuz. (Paramparça/ Gülseren)

3. Sırada en çakal sindirme yöntemi: "Biraz yumuşak başlı olsan ne kaybedersin?"

'Bırak da orasını ben düşüneyim' tarzında bir cevabı hak eden soru. İşin en saçması da kararlı ve ne istediğini bilen bir kadın olunca 'Dik başlı' damgasının vurulması. Karar benim, inat benim diye geçiştirmek en iyisi. (7 Kocalı Hürmüz/ Hürmüz)

4. "Kadın olmak gibi bir şansınız da var sonuçta…"

Evet kadın olmak bir güzellik, bir şans ama sanırım şair burada başka bir şey demek istiyor :) (Yaşamın Kıyısında/ Ayten)

5. Kendilerinin elinde sihirli değnek varmışcasına sorulan "Tek başına halledebilecek misin?"

Bu soruya cevaben İkinci Şans filmindeki Yasemin'in gülüşünden öte bir şey diyemiyorum. Kendisi bir gülüşle tüm söylemek istediklerimi anlatıyor. (İkinci Şans/ Yasemin)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sanki üniforma olarak şu önlüğü giymek zorundaymışız gibi: "Sence de ev yaşantını biraz ihmal etmiyor musun?"

Kadın olmak da aslında birey olmak gibi evine, hayatına, yakınlarına özen göstermeyi gerektiriyor tabii. Ama hiçbir erkekten hamaratlık, düzenlilik beklenmezken kadınlara ısrarla bu sorunun sorulması :( (Belalı Baldız/ Arzu)

7. "Her şeye nasıl yetişiyorsun?"

Hürmüz'ün bu alaycı tavrı bu soruya karşı tutumumdur. Her şeye işte böyle yetişiyorum, çalışarak, inanarak ve eğlenerek. (7 Kocalı Hürmüz/ Hürmüz)

8. Yüzsüzlüğün bu kadarı: "Bir kadın olarak bunları yapman beni çok etkiledi."

Ben de zaten yemiyorum içmiyorum, 'bir kadın olarak' senin gözüne girmek için yapıyorum her şeyi. Yoksa kariyermiş, ideallermiş, hiç alakası yok; tamamen seni etkilemek için... (7 Kocalı Hürmüz/ Hürmüz)

9. "Çok güçlü olmaya çalışma, biraz kendini bırak…"

Karşılaştığım zorluklarla mücadele ederken ille de ağlamam, mızmızlanmam, bir erkeğin omuzlarında teselli aramam gerekiyormuş yanılsamasının Türkçe'si. (Paramparça/ Gülseren)

10. "Hala nasıl bu kadar enerjik ve neşeli olabiliyorsun?"

Çünkü ne kadar yorulup hırpalansam da, kendimi, hayatımı, çevremdekileri seviyorum. Yetmez mi? (7 Kocalı Hürmüz/ Hürmüz)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Kimden destek alıyorsun?"

Kösem Sultan gibi kadınların kendi akıl ve becerileri ile kendi tarihlerini yazdığı bir kültürden geliyoruz ama hala kadınlara bu soru soruluyor! Hayali arkadaşım Nurgül'den destek alıyorum, itirazı olan? :) (Kösem Sultan/ Kösem)

12. Sinir katsayılarını göklere çıkartan "Bu kadar sivri olursan erkekleri korkutursun." uyarısı (!)

Kendileri bilir vallahi, korkmak da gitmek de kendi tercihleri. Bizde böyle :) (Yaşamın Kıyısında/ Ayten)

13. İnsanları bilmeden etmeden yargılamanın en kibar hali: "Bu kadar işin arasında anneliğe vakit kalıyor mu?"

Peki senin bu kadar işin arasında hiç düşünmeye vaktin kalıyor mu? Hayır çünkü biraz vaktin kalsa ve düşünsen, söylediğin cümlenin ne kadar yargılayıcı ve üzerine vazife olmayan bir cümle olduğunu anlarsın. Ama sanırım kalmıyor, ben cevabımı aldım. (İkinci Bahar/ Gülsüm)

14. "Sendeki güzellik bende olsa ben de başarılı olurdum."

Güzel kadınların her başarısına kulp bulmak için icat edilmiş bir söz öbeği. Keşke gerçekten bir günlüğüne Allah onları dünyanın en güzel kadını yapsa da görsek neler yapabiliyorlar... (Asmanlı Konak/ Bahar)

15. "Bu kadar bağımsız olmak iyi bir şey mi sence?"

Valla bence bayağı iyi bir şey :) (Eğreti Gelin/ Kostak Emine)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ve son olarak "Bir erkeğin korumasına ihtiyaç duymuyor musun?"

Sorunun tam tersi bir erkeğe hiç sorulmamıştır herhalde. Bu yüzden de Aydanur burada diyor ki, 'Yavaşşş, yerler yaş!' Kendisine en içten bir şekilde katılıyorum :) (Vicdan/ Aydanur)

Bu kadar laftan sonra sinirler bir gerilmiş olabilir ama benden söylemesi; hiç gerek yok!:) Çünkü güçlü olmak, kendimiz olmak, istediğimiz gibi yaşamak en çok bize yakışıyor... Hayat bize ve bizimle güzel :)

(Yaşamın Kıyısında/ Ayten)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2598
879
152
76
26
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bayan kahkaha

"Bir erkeğin korumasına ihtiyaç duymuyor musun?" en nefret ettiğim.

Mavi Kedi

Ben en çok da, bir arkadaş ortamı edindiğin zaman iki gülüştüğün, kendine yakın ve samimi görüp içsel Dünya'nı açıp eğlendiğin İnsanların bunu içlerinde daha... Devamını Gör

raven.

Yazışmalarda bir ":)" ifadesini gönderince bile hadlerini aşıyorlar.

Frame Madrock

Güzel kadın Allahı var ama aşık olan sürüm sürüm sürünür gibi geliyor bana