Görüş Bildir
Haberler
Nurdağı Neresi, Neden Gündemde? Nurdağı Hangi İle Bağlı?

Nurdağı Neresi, Neden Gündemde? Nurdağı Hangi İle Bağlı?

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi sabah saatlerinde gündemde yer alıyor. Yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Gaziantep’in ilçesinde bulunan Adana-Gaziantep karayolunda mahsur kalan vatandaşlara gerekli yardım henüz ulaştırılamadı. Dün geceden beri yolda mahsur kalan vatandaşlar, sosyal medyada sabah saatlerinde de yardım çağrıları yapıyor. İşte Nurdağı ilçesi ile ilgili detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep’te yaşanan kar yağışı sebebiyle Adana-Gaziantep otobanında vatandaşlar mahsur kaldı. Yol trafiğe kapanırken, dün gece başlayan esaret bu sabah saatlerinde de devam ediyor.

Gaziantep’te Yaşanan Olayların Detayları Burada

Nurdağı Neresi, Komşuları Hangi İlçeler?

Nurdağı Neresi, Komşuları Hangi İlçeler?

Nurdağı, Türkiye'nin Gaziantep ilinin bir ilçesi. Gaziantep Adana Kara Yolu üzerinde bulunmaktadır. İlçede sınırları dahilinde 4 sağlık ocağı 1 sağlık merkezi hizmet vermektedir.

İslahiye ilçesine bağlı Kurudere Köyü'nde, 'Nurdağı' adıyla 27 Şubat 1976'da İçişleri Bakanlığı kararıyla belediye kurulmasıyla belde olan Nurdağı, 1990 yılında ilçe belediyesi olmuştur. Birçok partiden belediye başkan adayları olmuştur. Mevcut belediye başkanı AKP'li Ökkeş Kavak'dır.

Gaziantep Nurdağı ilçesinin nüfusu 2018 sayımına göre 40 bin 151’dir. 

İlçede pamuk, buğday, şeker pancarı, kırmızı biber, salatalık, patlıcan, patates ve soğan yetiştiriciliği başta gelmekte olup, krom yatakları da bulunmaktadır. Hayvancılık olarak ise genel olarak inek, koyun ve keçi besiciliği yapılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın