Görüş Bildir
Haberler
NFT Nedir? NFT Nasıl Yapılır? NFT Hakkında Merak Edilenler

NFT Nedir? NFT Nasıl Yapılır? NFT Hakkında Merak Edilenler

Ömer ÖNDER
07.04.2022 - 12:30

Geçtiğimiz günlerde Hollanda'da yaşayan bir gencin ruhunu NFT olarak satması tüm dünya basınında ses getirdi. Bu olay sonrasında pek çok kişi tarafından NFT'nin ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak edilmeye başladı. Değiştirilemez Tokenler (NFT), dijital para birimleri olan Bitcoinlerden sonra ortaya çıkan ve popilertesi giderek yükselen dijital portrelerdir. Peki NFT nedir? NFT nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoinlerin insanlar tarafından bir yatırım aracı olarak görülmeye başlanması ve giderek daha fazla insana ulaşması sonrasında dijital para birimleri ve ürünlere olan ilgi arttı. Bitcoinlerden sonra ortaya çıkan dijital portreler olan NFT, kripto para teknolojilerini kullanarak 2015 senesinde ortaya çıkmış ve dünyada giderek popüler hale gelen Non-Fungible Tokens, yani takas edilemez jetonlar anlamına gelmektedir. Peki NFT nedir?

NFT Nedir?

NFT Nedir?

Takas edilemez jeton (NFT), dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT'ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT'nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT'ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

2021 yılında, NFT kullanımına olan ilgi artmıştır. Ethereum, Flow ve Tezos gibi blok zincirlerinin, NFT'leri destekleme konusunda kendi standartları vardır, ancak her biri, temsil edilen dijital öğenin özgün bir şekilde benzersiz olmasını sağlamak için çalışır. NFT'ler artık sanat, müzik, spor ve diğer popüler eğlencelerdeki dijital varlıkları metalaştırmak için kullanılıyor. Çoğu NFT, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır; ancak, diğer blok zincirleri kendi NFT sürümlerini uygulayabilir.

NFT Nasıl Yapılır?

NFT Nasıl Yapılır?

NFT tokenler, yakın zamanda oluşan farklı platformlar sayesinde kullanıcılar tarafından oluşturulup satılabiliyor. Kendine özel değerleri olan ve değiştirelemez tokenleri farklı platromlar ve internet üzerinden satabilmek mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın