Görüş Bildir
Haberler
Nereye Gideceğin Konusunda Hala Kararsız mısın? Tatil Rotanı Antalya’ya Çevirmeni Sağlayacak 11 Yer!

Nereye Gideceğin Konusunda Hala Kararsız mısın? Tatil Rotanı Antalya’ya Çevirmeni Sağlayacak 11 Yer!

Mükemmel bir tatil planlarken ilk olarak nereye gideceğinize karar vermekle işe başlamalısınız. Tabii onlarca seçenek arasından hangisini seçeceğinize karar vermek oldukça bunaltıcıdır. Biz de tatil rotanızı Antalya'ya çevirmenizi sağlayacak destinasyonları buraya derledik. İşte tatil için Antalya'yı tercih etmenizi sağlayacak 11 yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kekova

1. Kekova
www.instagram.com

Kekova, Antalya ilinin Demre ilçesinde bulunur. Burası küçük bir kayalık adadır. Tarihi kalıntılar, deniz ve doğa iç içedir. Buraya ulaşmak için Kaş merkezden kalkan günübirlik tur teknelerine binebilirsiniz. Kekova'daki tarihi kalıntıları ister yüzerek ister yürüyerek tanıklık etme şansınız bulunmaktadır. Hem tarihe tanıklık etmek hem denizle iç içe olmak istiyorsanız, burayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

2. Porto Ceneviz Koyu

2. Porto Ceneviz Koyu
www.instagram.com

Porto Ceneviz Koyu, Antalya Kumluca ilçesinde olup, Olimpos ile Adrasan arasında kalır. Buraya da karadan ulaşamazsınız. Ceneviz Koyu'na Adrasan merkezden günübirlik tekne turları ile gidebilirsiniz. Turkuaz mavisi denizi ve yemyeşil doğası ile ziyaret edenleri kendisine hayran bırakmayı başaran bir yerdir. Ayrıca bu koy Akdeniz fokunun ve caretta carettaların yaşam alanıdır.

3. Düden Şelalesi

3. Düden Şelalesi
www.instagram.com

Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. Yıl boyunca serinlemek isteyenler burayı tercih edebilir. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarına burada tanıklık etme şansınız vardır. Ayrıca arkasına doğru uzanan mağarası da görülmeye değer güzelliklerindendir.

4. Mağaralı Koy

4. Mağaralı Koy
www.instagram.com

Mağaralı Koy, Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Finike- Demre karayolu üzerindedir. Koya birçok tekne ulaşmaktadır. Buranın suyunun rengi turkuazdır. Kumsalı ise beyaz renktedir. Koya ulaşım da oldukça basittir. Fakat mağarasına ulaşmak için yarım saat yüzmeniz gerekebilir.

5. Delik Deniz

5. Delik Deniz
www.instagram.com

Delik Deniz, Gazipaşa'ya 23 km, Alanya'ya 67 km uzaklıkta bulunur. Muhteşem manzarası ve denizi ile ziyaret edilmeye değer yerlerdendir. Tatilinizi doğal güzelliklerle ve tarihi kalıntılarla taçlandırmak istiyorsanız, buraya gidebilirsiniz. Burası ayrıca Antalya Havalimanı'na 35 dakika mesafededir. Bölgenin etrafı muz bahçeleri ile çevrilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doyran Göleti

6. Doyran Göleti
www.instagram.com

Doyran Göleti, Antalya'nın Konyaaltı ilçesindedir. Özellikle tabiatla kucaklaşmak isteyenler için harika bir destinasyondur. Halk arasında burada yediğiniz her şeyin doyurduğuna inanılmaktadır. Bu sebeple burayı piknik yapmak için tercih edebilirsiniz.

7. Patara Kum Tepesi

7. Patara Kum Tepesi
www.instagram.com

Patara Kum Tepesi, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunur. Çölleri andıran kum tepesi ve kilometrelerce uzanan eşsiz sahili tatilinize renk katar. Bu kum tepeleri tamamen doğa eli ile oluşmuştur. Ayrıca buraya gelmişken safari turları da yapmanızı öneririz. Patara Kum Tepesi'ne Kemer, Kumluca ve Kaş ilçesinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

8. Kaleiçi

8. Kaleiçi
www.instagram.com

Kaleiçi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisindedir. Burası deniz ve kara surları ile kuşatılmıştır. Buradan kolayca Antalya Yat Limanı'na da inme şansınız vardır. Tarihi yapıları ve eşsiz manzaraları arasında tatilinize keyif katabilirsiniz. Ayrıca burada pek çok eğlence mekânı da vardır. Bununla birlikte restoranlar da mevcuttur.

9. Korsan Koyu

9. Korsan Koyu
www.instagram.com

Korsan Koyu, Antalya Kumluca ilçesindedir. Karaöz Sahili ile Gelidonya Feneri arasında kalır. Burası günübirlik tatil için de uygundur. Özel araç ile buraya ulaşacaksanız, bir sürü topraklı yolla karşılaşabilirsiniz. Burayı da tatil planlarınıza ekleyerek farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Korsan Koyu'na gelmişken Gelidonya Feneri'ni de ziyaret etmeden dönmeyin deriz.

10. Side

10. Side
www.instagram.com

Side, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlıdır. Yaz aylarında doğasının güzelliğini ikiye katlayan Side, tatilciler için vazgeçilmez bir yer. Side'de birçok tarihi yapıyı da ziyaret edebilirsiniz. Burası Belek ile Alanya arasında kalmaktadır. Side'ye gelmişken Belek ilçesine de uğramanızı tavsiye ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alacasu Cennet Koyu

11. Alacasu Cennet Koyu
www.instagram.com

Alacasu Cennet Koyu, Antalya'nın Kemer ilçesindedir. Phaselis ile Çamyuva arasında kalmaktadır. 175 metrelik plajı ve çam ormanlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Buraya Kemer'den kolay bir şekilde ulaşabilmeniz mümkündür. Kemer'de günübirlik tekne turları ile burayı ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanında özel araç ve minibüsle de bu koya ulaşmak mümkündür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın