Görüş Bildir
Haberler
NEDEN KİLO ALIYORUZ

etiket NEDEN KİLO ALIYORUZ

Metin Güler
29.10.2014 - 12:30 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 17:02

KADINLAR ve barışık olmadıkları KİLOLAR

Sürekli bir takıntı haline getirdiğimiz kilolar, özellikle altın günleri gibi toplu kadın buluşmalarında konuşulan yemek muhabbetleri ve kat kat yağlar her kadının problemi haline gelmiş durumda. Çağımızın obezite ile olan sorunu diyetisyenlere de yansıyor, çoğalan diyetisyenler ve 'kibrit büyüklüğünde peynir' gibi kalıplaşmış cümleler artık herkes tarafından bilinmekte. Bu kalıp cümleler ile beraber uymamız gereken sadece bir kaç kural var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Before-After

Before-After

'Before after' diye gözler önüne serilen, uzun uğraşlar sonucu kilo vermiş kadınları görebiliyoruz. Görmekle kalmayıp nasıl kilo verdiklerini araştırdığımızda rahatça görebiliriz ki (genelleme olarak) diyetisyen deneyimlerinden kaynaklanan bilgileri sayesinde bir kaç kurala uyarak zayıflamış, 'kilo vermişler' size tavsiyem before after resimlerine sadece bakmayın nasıl kilo verdiklerini araştırın ama unutmayın 'her bünye aynı değildir' o kişinin yaptıklarını sizin bünyeniz kaldıramayabilir.

İDEAL KİLONUZU BULUN

İDEAL KİLONUZU BULUN

Öncelikle ideal kilonuzu hesaplayın. Şimdi boya göre ideal kiloları yazacağım:

boy:150cm   cinsiyet:kadın  ideal kilosu: 43

boy:155cm   cinsiyet:kadın  ideal kilo: 48

boy:160cm   cinsiyet:kadın  ideal kilo: 52

boy:165cm   cinsiyet:kadın  ideal kilo: 57

boy:170cm   cinsiyet:kadın  ideal kilo: 61

boy:175cm   cinsiyet:kadın  ideal kilo: 66

kendi boyunuzu burada bulamadıysanız şu adresten hesap yapabilirsiniz: http://ideal-kilo.hesaplama.net/hesaplama.do

YEMEK SAATLERİNE DİKKAT EDİN

YEMEK SAATLERİNE DİKKAT EDİN

midenize sindirim için zaman vermeyi unutmayın. Akşam saat 6'dan sonra ağır yemekler yememeye dikkat edin. İki öğün arasında bolca vakit bırakın, aç olduğunuzu tam olarak hissetmediğiniz sürece yemek yemeyin. Mideniz bir lokmayı 2 dakikada sindirir!

SU İÇİN

SU İÇİN

günde 2 litre su diye boşuna demiyorlar :) ama bunda da dikkat etmemiz gereken şeyler var tabi. su ılık olmalı. suyunuzu yemek yerken içmeyin. Yemek yedikten 20 dk sonraya kadar su içmeyin, su içtikten 10 dakika geçene kadar ağır yemekler yemeyin. (su mide asidi ile karıştığında asit azalır ve sindirim zorlaştığı için yemekler direk yağ olarak iletilir)

MEYVE-SEBZE YEYİN

MEYVE-SEBZE YEYİN

Meyve ve sebzeler dolabınızdan eksik olmasın 'meyve ye ekmek yediğin kadar' gibi bir sloganı da kullanan diyetisyen görmüştüm :) karnınız kazındığında (iki öğün arasında) abur-cubura yönelmek yerine meyvelere yönelin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SU-YEMEK-HAVA

SU-YEMEK-HAVA

Yemek yerken doygunluk sinyali beyine 20 dakika sonra iletilir. doyduğunuzu 20 dakika sonra fark edersiniz ama maalesef artık mideniz şişmiş durumda olur. Tıka basa yemek yerine hadis-i şerif'e uyun: 'midenizin 3/1 i su, 3/1i yemek ^3/1 ini de boş bırakarak sağlıklı yaşayabilirsiniz'

GÜVEN

GÜVEN

Ve son olarak... Kendinize güvenin! bu şarkı tam size göre:  http://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk

UNUTMAYIN HER KADIN GÜZELDİR!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0