Görüş Bildir
Haberler
Nazilerin Altın Yüklü 'Hayalet' Treni Bulunmuş Olabilir

Nazilerin Altın Yüklü 'Hayalet' Treni Bulunmuş Olabilir

Ulaş
20.08.2015 - 17:49
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sovyet güçlerinden kaçarken kayıplara karışan Nazilere ait altın yüklü bir treninin Polonya'da bulunmuş olabileceği belirtildi.

Polonyalı yetkililer, treni bulduğunu iddia eden bir Alman ve bir Polonyalıyı temsil eden bir hukuk şirketinin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi. Reuters haber ajansına konuşan Walbrzych Bölge Konseyi yetkilisi Marika Tokarska, ''Treni bulduklarını söyledikleri bölge daha önceden kazılmıştı. O nedenle bulduklarının ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak avukatlar, ordu ve polis konuyla ilgileniyor'' diye konuştu.

'TÜNEL MÜHÜRLENİP UNUTULDU'

Tarihçilere göre, şu anda Polonya'nın Çek Cumhuriyeti sınırı yakınlarında kalan dağlarda kayıplara karıştığı söylenen Nazi treninin akıbetiyle ilgili birkaç teori var. Bunlardan birine göre Walbrzych'nin kuzeyindeki dağlarda bir tünele giren tren bir daha ortaya çıkmadı. Tünel de daha sonraları mühürlenip unutuldu.

'DAHA ÖNCE DE ARAYIP BULAMADILAR'

Öte yandan bazı tarihçiler kayıp Nazi treninin 'hayal ürünü' olduğunu söylüyor. Nitekim Polonya'da yayın yapan Radio Wroclaw'a konuşan Walbrzychli tarihçi Joanna Lamparska da, ''Böyle bir trenin gerçekten var olduğunu kimse belgeleyemedi. Treni daha önce de arayanlar oldu ancak hiçbir şey bulamadılar'' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0