Görüş Bildir
Haberler
NASA Uzaydan Canlı Yayın Yapıyor

NASA Uzaydan Canlı Yayın Yapıyor

Suat Saygın
05.07.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 05.07.2014 - 14:35

Nasa Uzaydan Canlı Yayın Yapıyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ( NASA ), dünya yörüngesinde dolaşan Uluslararası Uzay İstasyonu ‘na (ISS) değişik açılarda HD kameralar koyarak canlı yayın yapıyor. Saatte yaklaşık 27.350 km yol alan Uluslararası Uzay İstasyonu, her 90 dakikada dünya etrafında bir tur atıyor. Bu da, her 45 dk’da bir güneşin doğuşu ve batışının izlenmesi anlamına geliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ilk modülü 1998 yılında fırlatıldı. NASA, Rusya, Kanada, Japonya ve Avrupa Uzay Ajansı’ndan oluşan 5′li uzay kuruluşunun katkısıyla 2024 yılına kadar alçak yörüngede uçan ve laboratuar çalışmaları yapılan bir istasyon. İçinde en fazla 6 personel bulunmuş, şu an ise 3 kişi çalışıyor.

Yapılan canlı yayını Ustream’den izlemek mümkün. Bazen bağlantı kopsa da genelde izleniyor. Bugünkü teknolojiyle birçok şey yapmak mümkün. Bu yayına benzer şekilde aslında evimizdeki televizyonlarda uydu yayınlarını izliyoruz fakat bir Uzay Üssü’nden canlı yayın gerçekten güzel bir şey…

Mars’da görevine devam eden Curiosity (Meraklı) aracından da bu şekilde yayın yapılsa ne kadar güzel olur?

Bu canlı yayınla ilgili NatGeo’nun belgeseli henüz internet sitesinde değil fakat konuyla ilgili aşağıdaki adresten bilgi alınabilir.

http://natgeotv.com/tr/uzaydan-canli-yayin

Kaynak: http://www.suatsaygin.net/nasa-uzayda...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın