Görüş Bildir
Haberler
NASA'dan Uzaylılarla Tanışmaya Hazır Olun Çağrısı

NASA'dan Uzaylılarla Tanışmaya Hazır Olun Çağrısı

Anıl Kılıçlı
08.04.2015 - 17:18 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 17:32

NASA'nın üst düzey bilimadamlarına göre 2025 yılına kadar Dünya dışı varlık bulacağız. Takip eden yıllarda daha sağlam kanıtlarla bunun gerçekleşeceği söylendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NASA'nın şef bilim insanlarından Ellen Stofan, Salı günü Evren'de Su adlı panelde konuşarak ''On yıl içinde Dünya dışında güçlü hayat belirtilerine doğru gidiyoruz, 20 ile 30 yıl arasında ise kesin kanıtlara ulaşacağız.'' dedi. 

Stofan, ''Nereye nasıl bakacağımızı biliyoruz, büyük oranda bu teknolojiye sahibiz. Bunu uygulamaya bir yol var ve biz kesinlikle bu yoldayız'' diye ekledi. 

NASA'nın Heliofizik Bölümü Müdürü Jeffery Newmark ise,  Uzay'da yaşam var mı sorularına girerek artık 'Eğer yaşam varsa' diye bir şey yok, kesinlikle yaşam var ama ''ne zaman bulacağız'' sorusunun önemli olduğunu söyledi. 

Yaşam kanıtı bulduğumuzda bunlar uzaylı medeniyetler olmayacak ama daha doğrusu küçük çok daha küçük denebilir. 

Ellen Stofan, ''Uzay'daki yaşam konusunda küçük yeşil adamlar hakkında değil, küçük mikroplar hakkında konuşuyoruz.'' diyor. 

Aynı zamanda NASA Astronomu Kevin Hand geçen yıl bu tahminler büyük keşif demiş, iddialar benzer şekilde yankı bulmuştu. Hand, ''Önümüzdeki 20 yıl içinde Evren'de yalnız olmadığımızı göstereceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/04...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın